Startsida / Inlägg

Yoga hemma.

av Zandra Lundberg

Jag går inte och yogar regelbundet på någon studio. När jag började yoga var jag medlem på Sats och gick i första hand på Lena Järpstens pass. Kan VERKLIGEN rekommendera henne om du är Satsmedlem och bor (eller är på besök) i Stockholm, hon är helt jävla underbar, men se till att boka i tid, det är rusning till hennes pass!

När jag nu började frilansa tänkte jag att det var lika bra att säga upp mitt Satskort eftersom min ekonomiska framtid är rätt oviss (har ingen riktig aning om pengarna kommer att trilla in som de ska).

I stället yogar jag hemma. Vi bor rätt litet, 40 kvadrat, så det blir en aning trångt, men det går!

Jag ”investerade” i en ny matta ( för 749 spänn). Den är ekologisk (doftar mycket av naturgummit), men kostar ju en slant, MEN greppet du får på den är inte i närheten av vad man får av halkiga mattor du köper på Stadium.

unnamed-1

Sedan förra veckan har jag yinyogat. Det hela är en väldigt stillsam historia. Yinyoga innebär att man håller positionerna mellan 3 till 5 minuter, det blir alltså någon form av långdraget stretchpass.

Jag är väldigt ovig, men just därför är den här yogaformen bra, för stelheten liksom ”släpper” när man håller ställningarna så länge. Jag ställer timern på mobilen och så ligger eller sitter jag och andas så djupt jag bara orkar. Det gör ontskönt, men jag har alltid varit förtjust i den känslan. Jag använder boken ”Vila dig i form med yinyoga” (Magdalena Mecweld) för att veta vilka ställningar som är bra för vad. Det är en väldigt elegant bok, med pedagogiska texter och bilder. Trodde aldrig i livet att jag skulle bli någon människa som yogar efter en bok. Men se hur snabbt livet kan förändras!

unnamed
Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB