Startsida / Inlägg

Var ska Jimmie Pettersson bli av?

av Jonas Gustavsson

Storvreta besegrade AIK med 7-1.
Resultatet talar sitt tydliga språk: AIK hade sina sekvenser, men de var väldigt få, och Storvreta var klasser bättre, hade mer energi och var allmänt mer distinkta i spelet. AIK orkade helt enkelt inte att forcera Storvreta.
Många i Storvreta var bra – och den fina formen håller således i sig för Stefan Forsmans gäng.
Men…
Var ska Jimmie Pettersson bli av?
Stjärnvärvningen från Mullsjö har varit skadad och plågas tydligen fortfarande, men har heller inte blixtrat så mycket när han väl varit i spel, även om han bidragit med sitt sedvanliga slit och hårda jobb. Mot AIK var han i tredjekedjan och spelade sporadiskt.
Samtidigt har Storvreta hittat två riktigt balanserade kedjor: eleganten Alexander Rudd med skarpskytten Albin Sjögren och hängivne arbetaren Joakim Olsson, samt balanscentern Victor Andersson med bollbegåvningen Rasmus Sundstedt och målmaskinen Henrik Stenberg.
Som sagt, var ska Jimmie Pettersson bli av?
Han har en enorm kapacitet, passar perfekt för slutspelsinnebandy när det blir lite tajtare och tuffare, men vem bland de andra sex ska plockas bort? Egentligen finns bara ett alternativ: Joakim Olsson.
Men han har varit väldigt bra i sin roll och passar extremt bra som städgumma och sargarbetare med Rudd och Sjögren. En roll som förvisso Pettersson också skulle kunna sköta, men han skulle ändå kräva lite mer utrymme och skulle vilja ligga högre upp på planen.
Stefan Forsman har en intressant utmaning där – spräcka något som fungerar för att foga in Pettersson, eller ta beslutet att hålla honom utanför två femmor.
Inget enkelt val, minsann.
Annars?
Henrik Stenberg har varvat upp ordentligt.
Han gjorde 16 poäng på de 15 första omgångarna vilket var långt under den kapacitet han besitter, men har vaknat rejält under 2016.
Ett mål och tre assist mot AIK, och totalt 16 poäng på sju matcher på den här sidan årsskiftet.
Jag tycker mig ha sett honom varva upp den senaste tiden och den spelmässiga insatsen mot AIK skvallrade också om att Stenberg är tillbaka på allvar: han löper, han hamnar rätt, han är hungrig, han är småelak. Precis som han ska vara. En Henrik Stenberg i form är en världsspelare, speciellt på den avslutande tredjedelen av planen.
När jag pratade med honom berättade han hur hans fotskada hämmat honom under hösten, men att man fick bukt med den vid jul. Det syns i spelet och det syns i poängprotokollet.
– Känslan att spela nu jämfört med i höst är som natt och dag. Sett i backspegeln så borde jag ha vilat foten mer, men det visste jag inte då. Det var många matcher som rann iväg där jag inte fick ut speciellt mycket, sa han.
Han känner knappt av skadan nu.
– Vi har hittat en bra lösning för att stötta upp den så jag känner knappt av skadan alls. Bara någon gång, men inte mycket.
Han blir en slutspelsjoker för Storvreta.
AIK var faktiskt en besvikelse. Ingen som direkt imponerade. Patrik Åman höll dessutom på att bjuda på en rejäl Rembrandt eller en ”Peter Sjögren” när han kastade in bollen i eget mål, men räddades av en avblåsning för frislag. Det, och lagets enda mål, en perfekt genomskärare till Karl-Johan Iraeus som bara behövde vinkla in bollen, var det enda som gästerna visade i underhållningsväg.

***

Uppsnack inför fredagens damomgång kommer på fredag morgon.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB