Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (12)

av Kalle Karlsson

Två målvakter utmärkte sig denna helg och det var hugget som stucket om vem som skulle få platsen. Ben Foster var den stora anledningen till att West Bromwich bara förlorade med 0–2 borta mot Chelsea. Engelsmannen svarade för en rad svettiga räddningar. David De Gea var länge omutlig mot Arsenal och svarade för en matchavgörande räddning på Jack Wilsheres friläge (som han dock orsakade själv genom en svag rensning).
Alan Hutton fortsätter att övertyga i Aston Villa och hyllades av tränaren Paul Lambert efter måndagens insats mot Southampton och snabbe Sadio Mané. Scott Dann har varit bra sedan han anlände till Crystal Palace i januari och i söndags hjälpte han till att hålla koll på Liverpools offensiv. Chris Smalling var en del av den inledningsvis skakiga United-defensiven på Emirates, men han växte ju längre matchen led och i andra halvlek var Smalling en jätte som tog hand om allt i eget straffområde. Newcastles vänsterbackar Davide Santon och Paul Dummett har varit skadade eller fått fylla i på andra positioner så Massadio Haidara har fått chansen att spela in sig till vänster. Fortsätter han att spela som mot QPR lär han lägga beslag på platsen permanent.

Leon Osman har klivit ned på de sittande mittfältet efter att Gareth Barry blev skadad och i helgen mot West Ham var han planens bäste spelare och passade på att avgöra matchen med 2–1-målet en kvart från slutet. Michael Carrick var en gigant på defensivt mittfält för Manchester United borta mot Arsenal. Carrick är den pudelkloke, rutinerade spelaren som i nuläget är livsviktig för att väga upp de opolerade lagkamraterna.
Eden Hazard briljerade igen för Chelsea medan Moussa Sissoko såg till att Newcastles fina trend håller i sig. Yannick Bolasie är en av ligans mest undervärderade spelare. En frejdig ytter som kan sysselsätta många försvar. Fråga bara Dejan Lovren som knappt hittade hem efter dribblingsnumret som föranledde 2–1-målet i söndags.
Längst fram väljer jag Wayne Rooney, som både stod för en imponerande arbetsinsats och ett klassmål som avgjorde mötet på Emirates.
Omgångens spelare: Yannick Bolasie, Crystal Palace.

Mitt omgångens lag:
David De Gea, Manchester United (3)
————————————————
Alan Hutton, Aston Villa
Scott Dann, Crystal Palace
Chris Smalling, Manchester United
Massadio Haifara, Newcastle
————————————————
Leon Osman, Everton
Michael Carrick, Manchester United
————————————————
Yannick Bolasie, Crystal Palace
Moussa Sissoko, Newcastle (2)
Eden Hazard, Chelsea (3)
————————————————
Wayne Rooney, Manchester United

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Ciaran Clark (Aston Villa), Jores Okore (Aston Villa), Mile Jedinak (Crystal Palace), Christian Eriksen (Tottenham), Oscar (Chelsea), Wilfried Bony (Swansea), Yaya Touré (Manchester City), Danny Ings (Burnley), Jason Shackell (Burnley).

***
Omgångens mål: Mile Jedinak, Crystal Palace. Perfekt slagen frispark som skruvade sig in i krysset bakom Simon Mignolet.
Omgångens manager: Neil Warnock, Crystal Palace. Oerhört viktig seger hemma mot Liverpool där hans Palace påminde om Tony Pulis gäng ifjol.
Omgångens floppspelare: Claudio Yacob, West Bromwich. Är inte säker på att hans förseelse var värd ett rött kort, men varför hoppa in med båda fötterna på det sättet och riskera en utvisning?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB