Startsida / Inlägg

Bloggen sätter punkt efter 5 år

av Kalle Karlsson

Nu när Premier League går in i den högintressanta julperioden och den här bloggen borde gå på högvarv har jag istället beslutat mig för att sätta punkt.

Jag tror inte beskedet kommer som en jätteöverraskning för er. Ni trogna läsare har märkt att Premier League-bloggen från min sida inte har fått den tid och kärlek som den förtjänat. Bakgrunden till det är att jag klev in som huvudtränare i Karlberg hösten 2014 och sedan dess har jag haft mindre och mindre tid över, framför allt i takt med att andra moment och arbetsuppgifter har tillkommit (poddar, webb-tv, bilagor, plusartiklar, andra tv-jobb). Ibland har det känts som ett ok på mina axlar att ha en blogg med stående inslag som ”omgångens lag” och analyser när man upplevt att tiden inte räckt till.

Hade jag inte fått något nytt tränaruppdrag var min plan att väcka liv i bloggandet igen, men nu har jag antagit jobbet som tränare i Vasalunds IF i division 1 och det kommer innebära att tiden kommer att vara begränsad även det kommande året. Då måste man prioritera, som på alla andra områden i livet.
Jag känner inte heller att blogg är lika hett idag som det var 2009 när jag började skriva djupgående om Premier League.

Så cirkeln sluts för det som länge var en av Sveriges största sportbloggar. Om ett par veckor, 12 januari för att vara exakt, är det fem år sedan jag började blogga på Sportbladet. Dessförinnan hade min PL-blogg hängt med från Expressen och Eurosport från augusti 2009. 7,5 år är en lång tid. 5 år med en och samma bloggadress är en lång tid. Det har varit fantastiskt kul, men allt har sin tid.

Det här innebär inte att jag slutar skriva för Sportbladet. Jag kommer att dyka upp lite här och där även i fortsättningen. Håll utkik efter artiklar/krönikor på Sportbladet.se, i Sportbladets Premier League-podd, Sillypodden, Champions League-tv och så vidare.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort och hjärtligt TACK till er som besökt bloggen.
Tack för att ni återkommit hit.
Tack för era synpunkter i kommentarfältet – beröm som kritik.
Tack för alla fina ord – här i bloggen, i mejlkorgen, vid bardisken, på stan.
Det är ert engagemang som har gett kraft och energi att köra vidare år efter år.
Vi ses i andra sammanhang.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB