Startsida / Inlägg

Höstens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

Halva Premier League avverkad.
Det här är höstens elva i Premier League, enligt mig.

Höstens elva (4-4-2)

Målvakt: David De Gea, Manchester United.
Kommentar: Spanjoren har tagit klivet upp bland de allra bästa i världen och i höst har han varit fantastisk i match efter match. Agerar med pondus och är kapabel till matchavgörande räddningar.

———————————————————————————–

Högerback: Branislav Ivanovic, Chelsea.
Kommentar: ”Mr Reliable” inledde säsongen otroligt starkt med ett par uttagningar i omgångens lag. Skuggas av Pablo Zabaleta som fått upp farten på sistone, men för mig har Ivanovic varit jämnare och därmed strået vassare.

Mittback: Gary Cahill, Chelsea.
Kommentar: Det var inte självklart att Gary Cahill skulle utvecklas till en försvarare i världsklass när han köptes från Bolton. Men det är vad han har gjort i Chelseatröjan. Har ett perfekt samarbete med John Terry.

Mittback: John Terry, Chelsea.
Kommentar: Har de senaste två åren snuddat vid den nivå han höll när han var som allra bäst – och det säger inte lite. John Terry styr fortfarande försvaret med järnhand och gör sällan misstag.

Vänsterback: Ryan Bertrand, Southampton.
Kommentar: Lånet från Chelsea var en av sensationerna under första halvan av hösten efter en rad iögonfallande insatser. César Azpilicueta har varit outstanding defensivt, Bertrand vassare offensivt.

—————————————————————————————

Alexis Sanchez, Arsenal.
Kommentar: Chilenaren har gjort stora avtryck under sitt första halvår i Premier League. Tio mål och sex assist på 18 matcher är Sanchez facit. Dessutom har han förmågan att springa sönder ett motståndarförsvar.

Cesc Fàbregas, Chelsea.
Kommentar: Köpet kändes så rätt från första sekunden. Fàbregas var den spelaren som kunde ge José Mourinhos lag en extra dimension. Har gjort otroliga 13 assist mestadels från positionen som sittande mittfältare. Dessutom har han styrt rytmen i Chelseas uppspel.

Nemanja Matic, Chelsea.
Kommentar: Den som ger de tekniska lirarna i Chelsea utrymme att briljera. Matic har vuxit ut till ett monster på defensivt mittfält. Komplett spelare med exceptionella bollvinnaregenskaper.

Eden Hazard, Chelsea.
Kommentar:  Har utvecklats ytterligare den här säsongen och snart är han redo att ta klivet upp bland de stora i världen. De enda som saknas är bättre effektivitet. Hans poängskörd – sju mål och fyra assist – är skralt sett till hur dominant han har varit spelmässigt.

——————————————————————————————-

Anfallare: Diego Costa, Chelsea.
Kommentar: Chelsea saknade en snipor förra säsongen och fick betala priset i form av uteblivna titlar. Nu har de fått en målgörarre, framspelare och oöm targetspelare som kan sysselsätta ett helt försvar på egen hand. Costa är en supervärvning.

Anfallare: Sergio Agüero, Manchester City.
Kommentar: Ligans bästa spelare när han väl var hel. 14 mål på 13 starter (plus två inhopp) säger en del. Tänk om han fick vara skadefri en hel säsong någon gång.

——————————————————————————————–

Manager: Ronald Koeman.
Kommentar: Southampton tappade fem av sina bästa spelare inför säsongen och tippades av vissa som en nedflyttningskandidat. Koeman kom in, identifierade kompetenta ersättare och satte ett försvarsspel. Efter halva säsongen är Saints fyra i tabellen – en fantastisk prestation.

***
Hur ser din elva ut för första halvan av Premier League?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB