Nån slags halsont

av Sanna Lundell

och en dag i soffan. En dag med ingefärste under en filt framför Vikings. Vill på riktigt vara viking nu. Jättetöntigt, jag vet, men det kostar jag på mig.  På kvällskvisten pallrade jag mig upp, tog ett par alvedon och mötte upp mamma för middag på Farang. Hon har klöst kristen fasta i fyra veckor och ville avsluta med en hejdundrande middag. Jag bokade bord på Farang till oss och efter den matupplevelsen ville jag plötsligt inte alls vara viking längre utan tackade gud för den asiatiska kokkonsten som frestade oss i hela sex rätter. Riktigt riktigt bra meny. Klart värt. Gå dit vetja. Farang, Tulegatan 7. En upplevelse.

Nu sova för att förhoppningsvis vakna frisk och utvilad och stiga på tåget till GRÄV-seminariet i Jönköping.

 

Besatt

av Sanna Lundell

jaha, så har man gått och blivit smått  besatt i ännu en serie. Vikings. Herregud vad bra! Säger ju att det bor en liten lajvare i mig. Får gå loss på medeltidsveckan i Visby i sommar. Hahaha. Barnen kommer skämmas. 

I går var min underbara Giselle Esse i stan och lyckades klämma in mig och mitt hår i schemat. Tack gode Gud för det. Maken till risigt skatbo har jag nog aldrig haft på huvudet. Men inte nu längre. Gigi är trollkarl: På tåget från Kosta Boda

av Sanna Lundell

Jag och min bästis har varit på Kosta Boda Art Hotel. Hotel och konstutställning i ett. Som att bo i ett glaskonstverk. Unnat oss. Vräkt i oss skaldjur. Blivit knådade med glaskonst. Badat. Skrattat. Fått fötterna pedikyrade av småfisk. Vräkt i oss småländsk ostkaka med bittermandel. Pratat. Pratat. Pratat. Sovit i kapp sömnbrist i underbart sköna sängar Tagit igen kan man säga. Gud vad bra det är för själen att åka i väg på en liten miniweekend så här. Note to self: Boka såna här små andningshål ofta! Ok. Ta detta behov av kontemplation och kompishäng på allvar. Låt det kosta lite. Det ger tillbaka tusenfalt. Glöm ej bort detta!

Vi ställde oss också frågande till om vi nu blivit tanter på allvar eftersom vi plöstligt börjat uppskatta glaskonst?  Kosta Boda är ju en liten småländsk håla in the middle of knowhere, bara glashyttan motivera hålans existens, i övrigt är det rätt fult och oansenligt faktiskt. Minns när min mamma drog med oss på en liten biltur genom glasriket när vi var små. Tristessen. Vårt massiva ointresse. Ba, glas, va ska det va bra för??? Men nu, plötsligt denna fascination, denna besatthet av Åsa Jungnelius och hennes dildolika ljusstakar. Vi ville köpa med oss halva outleten. Ja, vi har blivit äldre och vi i har lärt oss uppskatta god konst, men glaskonsten nu för tiden är också mer så att säga i tiden än den var när jag var liten. Smart av Kosta Boda att anställa de här unga, coola katterna som vågar göra saker i glas som man inte riktigt trodde var möjligt.

kostaboda 7 kostaboda7 IMG_0014 kostaboda5 kostaboda4 Kostaboda1

 

 

 

Föräldramöte

av Sanna Lundell

Tiden rusar och jag insåg nyss att jag var på mitt sista förskoleföräldramöte. Herregud, jag hinner inte njuta av allt som ges mig. Allt som har givits mig i livet. Känner att jag måste typ bosätta mig på Los förskola nu de här sista månaderna, efter sommaren har jag ju bara skolbarn. Det här uttrycket att småbarnsåren går så himla snabbt kan jag verkligen bekräfta. Nyss låg de ju i min famn och famlade med den där ostadiga spädisblicken. Vad hände liksom…

I övrigt: Bok. Blogg. Möten. Planering för nya stallet. Skriva, skriva, skriva. Ha dåligt samvete när jag inte skriver. Panik över att det inte blir tillräckligt bra. Allt är med andra ord som det brukar precis innan ett projekt så att säga rors i hamn.

Alltså hallå VÅREN

av Sanna Lundell

den absurda lyckokänslan när vi klev ut genom porten i går!!! Hej Livet! Hej Våren! 

I går var också Olgas första feberfria dag efter en veckas helvetesinfuensa. Vi drog till stallet så klart. Lekte loss med hästarna på Runstens gigantiska ridbanor i solskenet. Städade hagen. Planerade flytten till vårt nya alldeles egna stall!!! Ja det är sant! Den första april blir drömmen sann! Jag och Ditte tar över driften av Stall Riksten i Tullinge. Vår vision är att starta Stockholms hästvänligaste stall! NH i fokus, STORA hagar, flockliv och kärlek! Mer info kommer snart! Puss2 mars

av Sanna Lundell

Vår ute i dag. Grus på asfalten. Talgoxar. Envisa snödroppar som inte låter sig tuktas av snöblandat regn. Hängen på björken.

Det var så hoppfullt. Allt i dag. Hämtade min son tidigt och vi sprang över kyrkogården upp mot Mosebacke för att hämta den lille och jag hade samma känsla i mig som när jag var 11 år och livet så direkt och okomplicerat enkelt. Vi skrattade och tävlade och han stannade vid ett buskage och pekade på några små nyss ur marken uppträngda gulsippor. Där stod vi en lång stund i någon slags vårvördnad och bara njöt av några solstrålar som – hör och häpna – värmde.

I bland räcker det att bara titta på mina barn för att jag ska fyllas av kärlek som liksom bubblar som sockerdricka i tinningarna och hjärtat. Hela mitt blod förvandlas till kärlek i de stunderna.

Vi gick hem med en inte lika vårsprallig femåring som bara tjatade om sin Iphone hela tiden, blev sur för att jag inte hämtade honom i bil och lyckades tjata till sig en mutbulle på vägen hem.

Sen blev jag av någon anledning brutalt sugen på torskrygg och var tvungen att bjuda över mamma för att slippa äta fisk ensam. Pankobakad torskrygg, hemgjord remouladsås, sallad på brysselkål, broccoli, paprika, tomater och hackad mandel och så mandelpotatis förstås. I sin enkelhet förbannat gott. Avslutade med tårta framför två avsnitt av Morran och Tobias som samtliga i familjen krampar till. Massiv magmuskelvärk nu med andra ord.

 

 

Sida 1 av 107
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB