Därför tävlar Kristin Amparo inte i Melodifestivalen 2016

av Tobbe Ek

Ni som hoppats på att få se Kristin Amparo i Melodfiestivalen igen nästa år kommer tyvärr bli besvikna. Det är inte aktuellt över huvud taget.

Hur kan jag veta det så bombsäkert innan SVT gått ut med någon info över huvud taget?

Jo, saken är den att Kristin har ingått i SVT:s jury som valt ut nästa års låtar till melodifestivalen och då kan hon så klart inte komma ifråga för någon av låtarna själv, det vore ju nån form av jävsituation.

Kristin antydde det till och med själv på instagram häromveckan.

Nu checkar jag in i TV-huset några dagar! Spännande tider

A photo posted by Kristin Amparo Sundberg (@kristinamparo) on

Melodifestivalens jury stängde enligt mina källor in sig tisdagen den 22 september och blev till slut klara på lördagen den 26 september.

Som vanligt består juryn av en blandning av så kallade branschexperter (hit räknas så klart Kristin Amparo) och ”vanligt folk”, men där kan ju SVT egentligen blanda lite som de vill.

I år sitter till exempel en etablerad schlager- och Eurovisionbloggare med i juryn, men personen kan mycket väl komma att beskrivas som lärare i SVT:s officiella utskick. Det är så klart inte fel, personen ifråga jobbar som lärare, men också som reporter och bloggare för en Eurovision-sajt, något som kanske snarare skulle peta över honom på expertsidan.

Dessutom vet jag att två tidigare dansare i Melodifestivalen ingått i årets jury. Vi får se om de beskrivs just så, eller om den ena definieras utifrån någon av sina Universitetsexamen i stället och på det sättet petas över från branschexpert till ”vanligt folk”-kategorin.

När kommer info om artister och låtar och programledare, undrar kanske ni?

Så fort jag får nys om något så kommer jag så klart att berätta det, men det blir inte här på bloggen. Det blir snarare i tidningen och på sajten i nyhetsform som vanligt.

Jan Emanuel vill skryta med sin bil – men inte vara på bild med den

av Tobbe Ek

Alltså jag var ju på Yxtaholms slott utanför Flen i fredags för att träffa deltagarna i nästa säsong av ”Realitystjärnorna på godset”. Det var nog den mest kaotiska pressträff jag nånsin varit på.

Bild 2015-09-30 kl. 14.10.06Det går att berätta hur mycket som helst men jag tänkte dra ett exempel.

Jan Emanuel Andersson, ni minns Robinson-vinnaren som blev riksdagsledamot för Socialdemokraterna och sedan också mångmiljonär tack vare sina företag inom vård- och behandlingshemsbranschen?

Han hade kört sin röda lyxbil, en Ferrari, till godset för att visa upp skrytfordonet i programmet. Självklart tänkte så väl vi journalister som var där på plats, som TV3:s pressavdelning, att vi skulle kunna ta bilder på Jan Emanuel med bilen. Och det tänkte han också.

I några sekunder innan han fick spel. Visst var det en skrytbil och han hade den med för att visa upp. Men samtidigt ville han absolut inte hamna på bild med sin skrytbil. Låter det skumt?

Till slut gick han iväg med TV3:s presschef och började diskutera, han försökte också förhandla med oss journalister om hur vi fick använda bilden och i vilka sammanhang, men samtliga på plats gjorde snabbt klart för honom att det ju inte spelar någon roll om vi filmar honom i den eller tar stillbilder. Alla typer av bilder kan komma att publiceras i olika sammanhang.

Bild 2015-09-30 kl. 14.10.20Här diskuterar Jan Emanuel Johansson lyxåket med TV3:s presschef Susanne Nylén.

Jag försökte fatta vad som gjorde att han plötsligt blev så tveksam till att synas på bild i bilen som han så uppenbart köpt för att synas i.

Vad är det som är så känsligt med bilen?
– Det är inte känsligt i sin helhet, det är bara att dina kollegor i branschen, det har varit nästan en grej om att man skriver om mig som direkt ondskefull. Rikedom i samband med vårddebatten just nu är lite känsligt och man går in och tittar på vem som tjänar pengar på vård och omsorg i stället för att se vem som har levererat bäst vård och omsorg för pengarna. I och med att förenklingen går ut på att man behöver hitta en syndabock så blir det ofta jag som får bära syndabockhuvudet.
Men en Ferrari är ju en skrytbil…
– Ja visst fan är det det, det finns inget annat den kan vara än en skrytbil och det är därför jag har den här för att kunna skryta med den.
Men han vill inte skryta med den förrän vårvintern 2016 när ”Realitystjärnorna på slottet” börjar sändas.
– Precis just nu är den här debatten så het och jag räknar på att 2016 där nånstans så borde den vara uttjatad och då kanske man kan få ett annat häng på den.
Men du skämtar om att den är sosseröd i alla fall?
– Ja för fan, det är klart att jag tycker alla sossar ska ha en sån här.

Så det blev inga bilder på Jan Emanuel Johansson i bilen han så gärna ville skryta med. Men så här ser lyxåket ut i alla fall.

Bild 2015-09-30 kl. 14.10.28

 

Samtliga foton: Robin Lorentz-Allard.

Nu blir det mer än schlager

av Tobbe Ek

Nämen hörrni. Efter 10 år och över 17 000 blogginlägg – ja faktiskt SJUTTONJÄKLATUSEN inlägg – så kändes det som att det kanske är dags att börja skriva lite mer än bara schlager här i bloggen.

Ni ser att url-adressen hit fortfarande är den samma, i praktiken kommer majoriteten av inläggen fortfarande att skrivas under Melodifestivalen och Eurovision song contest. Men det händer ju så mycket annat under året också, eller hur?

Därför har vi ändrat sidhuvudet för att tillfredsställa mitt ego och nu tänkte jag låta er hänga med i kulisserna på lite fler saker jag gör än bara schlagern.

Men lugn, jag kommer inte skriva lika många inlägg som under Melodifestivalen. Det får räcka med ett par i veckan till att börja med tänkte jag.

Vissa schlagerfans är mer hängivna än andra – Måns-tatueringen på plats

av Tobbe Ek

Bild 2015-05-28 kl. 09.16.58Pelle T Nilsson är fotograf och jobbar åt All over press. I Wien levererade han bland annat bilder till den här bloggen och framför allt svarade han också för alla våra livestillbilder under sändningarna.

Men Pelle T är schlagerfan också. Så hängiven att han har tatuerat in alla Sveriges segrar på sin kropp.

Så redan sent i lördags natt visste vi alla att det var dags för ännu en tatuering. Nu är den på plats.

Bild 2015-05-28 kl. 09.16.49

Foton? Pelle T, så klart!

Schlagerbloggen större än Göteborgsposten och Nyheter 24 – tack för att ni har läst!

av Tobbe Ek

Tisdag efter Måns seger och jag är fortfarande helt slut i kroppen efter att ha jobbat 12 dygn i sträck med bevakningen av Eurovision song contest, med allt från Måns repetitioner och artistintervjuer, till granskningar av misstänkt juryfusk, livesänt upp- och nersnack vid varje sändning och till det också vårt stora avslöjande att uppgifterna om att Eurovisions presschef Jarmo Siims Facebook-konto faktiskt använts för att uppmana minst en journalist att hoppa på den svenska låten.

Då får jag veta från en kollega hur många ni faktiskt har varit här hemma i Sverige som har läst det jag har skrivit i bloggen.

Förra veckan hade bloggen 1,35 miljoner sidvisningar. Och 505 000 unika besökare.

Det gör att den här lilla bloggen förra veckan var betydligt större än Nyheter24 (376 000 unika), Göteborgsposten (439 000 unika), HD-Sydsvenskan (501 000 unika).

Alla dessa var större när det kommer till antal sidvisningar, men på schlagerbloggen kan man ju läsa de 20 senaste inläggen innan man måste klicka sig vidare till nästa sida. Ändå var schlagerbloggen när det kommer till antalet sidvisningar förra veckan större än både Newsner (1,32 miljoner sidvisningar) och Metro (176 000 unika, 648 000 sidvisningar).

Så tack alla ni som har läst. Det känns faktiskt helt obeskrivligt roligt!

Landat – Måns kommer också strax

av Tobbe Ek

Måns kommer till Arlanda med flyget som kommer strax efter vårat. Så klart kommer jag och Trus med hjälp av vår tv-kollega Sven Minell att ta emot honom här på flygplatsen tillsammans med ett drygt hundratal fans som redan ska ha samlats på Sky City i Arlanda.

Så fort vi fått våra väskor beger vi oss dit och ni kommer kunna följa Måns-hyllningen på tv live på Aftonbladet så klart!

blågult firande på TV4

av Tobbe Ek

På TV4 har man liverapporterat om Måns seger hela morgonen härifrån Wien. I den sista körde reportern Maria i blågul morphsuit när hon sa god morgon till Måns på svenskhotellet.

Men det fanns ingen tid att byta om så i säkerhetskontrollen på flygplatsen träffar jag Maria som blir tvungen att ta av sig jackan och visa hela sin blågula dräkt igen.

- Nåt måste man ju bjuda på, säger hon och skrattar.

image

Och både Måns och tittarna älskar ju när man bjuder på sig själv.

Lättölskuppen mot Måns – nu säger vi god natt

av Tobbe Ek

klockan är nu 05.46 och jag sa precis godnatt till Måns som rullade sin kabinväska mot hotellhissen.

Han har firat precis som han sa med skumpa och jäger. Här på svenskhotellet i Wien har han kunnat fira med vänner, bekanta, den svenska delegationen och oss i pressen.

Precis innan baren stängde ville han gärna ha en öl till. Och det fick han.

image

- Säg bara inte att det är en alkoholfri öl. Han kommer inte märka nån skillnad så länge du är tyst, viskade hand manager som helt uppenbart tyckte att det var dags för Måns att sluta dricka.

imageOch självklart märkte inte Måns nån skillnad.

Så när jag tog den här sista bilden med honom var han fortfarande helt omedveten om den där sista alkoholfria ölen.

image
Sida 1 av 1701
 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB