SVT har släppt urvalsjuryn – Christer Björkman och Karin Gunnarsson borde verkligen skämmas!

av Tobbe Ek

Hälften av låtarna i Melodifestivalen väljs ut av Melodifestivalens redaktion. Hälften av låtarna väljs ut av en jury. Tänket med juryn är att vara en musikintresserad avspegling av svenska folket som ska kunna ge Melodifestivalens redaktion värdefulla insikter.

Nu har SVT gått ut med vilka som suttit i årets urvalsjury och namnen gör mig riktigt förbannad. För de som ska spegla svenska folkets musiksmak består av tre olika kategorier:

 1. Melodifestivalens egen redaktion och Christer Björkmans kompisar
 2. Radiochefer och -profiler
 3. Stockholms medieelit

Och för att väga upp detta har man tagit in en enda person (av 16) som inte går att placera in i någon av kategorierna ovan.

Jag vill inte anmärka något på kompetensen i juryn. Jag känner flera av dem personligen. Men ändå känner jag att Christer Björkman och biträdande tävlingsproducenten Karin Gunnarsson (ny för i år) verkligen borde skämmas.

Här är hela listan:

 • Ordförande: Karin Gunnarsson, 40 år, bitr. tävlingsproducent Melodifestivalen 2017
 • Parisa Amiri, 25 år, programledare och redaktör Edit
 • Kerstin Behrendtz, 64 år, musikredaktör P4
 • Michael Cederberg, 52 år, programledare P4
 • Maria Ericson, 30 år, artistansvarig Allsång på Skansen och bitr. projektledare Melodifestivalen 2017
 • Mari Hesthammer, 23 år, musikredaktör P3
 • Carl-Philip Landin, 25 år, backstageansvarig Melodifestivalen 2017 och konsult
 • Linda Lernström Öhrn, 33 år, featurechef Kit
 • Ronny Larsson, 40 år, chefredaktör QX
 • Zhiwar Naeimiakbar, 21 år, student
 • Mathias Nilsson Lugoboni, 43 år, musikchef Bauer Media
 • Zain Odelstål, 30 år, koreograf
 • Mari Ryberger, 48 år, bidragsproducent Melodifestivalen 2017
 • Robert Sehlberg, 47 år, musikchef MTG Radio
 • Christina Sellberg, 41 år, musikalartist, sångerska och körsångerska
 • Anna Shimoda, 31 år, huvudredaktör Hänt, Aller Media förlag

 

Visst är det ändå anmärkningsvärt att sju av 16 i juryn är personer i eller mycket nära Melodifestivalens redaktion, som alltså redan har makten att utse hälften av bidragen? Anskrämligt, tycker jag. (Dock inget nytt, det såg likadant ut förra året och jag blev lika arg då).

 • Dessa namn är, förutom Karin Gunnarsson själv som är juryordförande utan rösträtt, Mari Ryberger som är Christer Björkmans högra hand och en av hans närmaste vänner. Maria Ericson som är biträdande projektledare för Melodifestivalen, Carl-Philip Landin som under flera år arbetat som artistansvarig under turnén och i år ska vara backstageansvarig. Zain Odelstål som koreograferat och dansat i mängder av Melodifestivalbidrag. Och till viss del även musikalartisten Christina Sellberg som varit med och körat bakom tävlingsbidrag, bland annat Linda Bengtzings ”Killer girl” 2016.

Sen har vi radiocheferna och radioprofilerna, totalt fem personer. Jag tycker att det är helt rätt att man låter personer som har makt över vad som spelas i Sveriges största radiokanaler ta plats i juryn, men behöver de verkligen fem juryplatser?

 • MTG driver radiokanaler som Rix FM, Power Hit Radio och Lugna Favoriter och Bauer Media har Mix Megapol, NRJ och Svensk Pop. Förståeligt att deras musikchefer vill sitta med i juryn, men måste SR verkligen representeras av tre olika, med musikredaktörer från både P3 (Mari Hesthammar) och P4 (Kerstin Behrendtz) och dessutom P4-programledaren Michael Cederberg.

Sen har vi den Stockholmsbaserade medieeliten, totalt fyra pers.

 • Här skulle möjligen Björkman & co kunna hävda att de tagit in personer som representerar allmänheten. Men för en utomstående betraktare känns det världsfrånvänt. För Per Lernströms fru Linda Lernström Öhrn som är featurechef på hippa sajten Kit, programledaren Parisa Amiri, Hänts redaktör Anna Shimoda och QX:s chefredaktör Ronny Larsson känns faktiskt ganska likriktat, även fastän jag personligen vet att de har väldigt olika musiksmak.

Var är alla som gillar Melodifestivalen men inte bor i Stockholm? Var är den musikälskande konsulten från Strängnäs? Var är biologen och schlagerfantasten från Umeå? Var är hårdrockande förskolläraren från Växjö? Var är betongläggaren och fritidsmusikern från Örkeljunga?

Jo men se där. Visserligen från Stockholm, men Zhiwar Naeimiakbar ingår inte medieeliten i alla fall. Enligt SVT är han student och av hans Facebook-profil att döma är det inom sjukvården.

Men sorry, SVT, det räcker inte. Karin Gunnarsson som är ny som juryordförande borde verkligen skämmas över att uppvisa sån här extrem lathet under sitt första år. Det går givetvis att hitta andra personer till juryn. Och framför allt, hur kan Karin och Christer Björkman vara så maktfullkomliga att de sätter sin egen redaktion i juryn? De måste begripa att det återigen bara signalerar att juryn är ett spel för galleriet som ger intrycket att de själva vill bestämma allt och möjligen använda juryn som någon form av fokusgrupp.

Varning för Friends Arenas fest-bluff: Det här ger INTE tillgång till den officiella efterfesten

av Tobbe Ek

bild-2016-12-05-kl-10-34-51Nu är jag lite grinig igen. Men inte så mycket för min egen skull som för dem som kanske gått på den här bluffannonsen som cirkulerar på Facebook. Jag nåddes av den både i torsdags och sedan igen i söndags.

Bluff, undrar ni? Är det inte Friends Arena som skickat ut den? Jo då, det stämmer. Men det här VIP-paketet till Melodifestivalens final som de försöker sälja – från 2750 kronor plus moms per person – ger intrycket av att man ska få gå på den officiella efterfesten. Det stämmer inte.

Melodifestivalens efterfest är med största sannolikhet vårens mest eftertraktade fest. Förutom alla finalister och en stor del av de utslagna artisterna i Melodifestivalen brukar efterfesten efter finalen locka till sig Sveriges hetaste kändisar. Det var bland annat på den efterfesten som Lena Philipsson visade upp dåvarande pojkvännen Pierre Leander för första gången.

Men här gäller det att läsa det finstilta. I det här, som beskrivs som ”OFFICIELLT VIP-PAKET”, ingår ”mat- och dryckespaket från Operakällaren” och dessutom ”champagnebar och access till Friends Arena After Party”.

Men ”Friends Arena After Party” är INTE samma sak som den officiella efterfesten.

Det är EN efterfest. Men det är inte DEN efterfesten.

Kanske skoj med nån form av tillställning efter tv-sändningen, men jag gissar att väldigt många som går på det här erbjudandet förväntar sig att mingla med Christer Björkman, Melodifestivalens vinnare och Sveriges kändiselit. Inte hamna i nåt avskilt hörn inne på Friends.

Biljetterna kostar från 2 750 kronor exklusive moms, men nu har de plötsligt plockat bort länken och det går inte längre att hitta prisinformationen och det finstilta där platsen för ”Friends Arena After Party” uppges till ”Carlsberg Bar”, som ligger i anslutning till arenarummet. Nu finns istället bara ett telefonnummer och en mejladress för mer information.

Jag hoppas bara att inte alltför många redan gått på bluffen. Jagtestade i förmiddags att mejla för att höra mer om ”Friends Arena After Party”. Men jag har inte fått nåt svar än.

UPPDATERING TISDAG 6 DECEMBER:

Jag har nu fått svar från Friends:

”VIP-paketet inkluderar biljetter till Friends Arenas egna efterfest ”Friends Arena After Party” som hålls i Carlberg Bar på arenan efter finalen, en uppskattad efterfest som vi håller för tredje året i rad. Gästerna har möjlighet att förlänga kvällen med mat, dryck och musik. En bra avslutning på en härlig kväll! Efterfesten är för arenans besökare. Har du frågor kring artisternas och arrangörens efterfest får jag be dig kontakta arrangörerna Live Nation, Blixten & Co eller SVT.”

Det här förklarar givetvis inte varför man tagit bort annonsen, eller varför det inte tydligt beskrivits i annonsen vad efterfesten faktiskt innebär.

Vi hade fel. Jag skäms. Vi satte bara 21 av 28 i år

av Tobbe Ek

Vilken härligt presskonferens det blev med en hel del roliga överraskningar, framför allt på låtskrivarsidan!

Det dök ju upp en rockakt till slut, Dismissed, med en låt av Ola Salo. Det ska bli spännande att se. Speciellt med tanke på deras stil som ger genderbending en helt ny mening i Melodifestivalen.

Dinah Nah ryktades det mycket om förra året, men i år har det varit lite tystare. Där ska det bli intressant att höra av G:son, Boström, Jimmy Jansson och Dr Alban kokat ihop tillsammans!

Allywan var ett nytt namn för mig. Men det som fick alla i den svenska hip hop-världen att haja till var att Masse Salazar från låtskrivarteamet The Salazar Brothers  skrivit låten.

Bella & Filippa kände jag inte heller till som artister förrän igår, när någon i förbigående nämnde deras namn. Där reagerar jag på att musikalstjärnan Jakob Stadell är en av låtskrivarna. Jakob har tävlat en gång som artist, 2002, med låten Ge mig mitt hjärta tillbaka.

Sen har vi The Fooo (Eller heter de The Foo bara nu, när en av o:en har hoppat av?). Deras låt är skriven av min favorit Tony Nilsson tillsammans med Robert ”Mutt” Lange. Lange har producerat musik åt AC/DC, Def Leppard, Maroon 5, Bryan Adams, Lady Gaga. För att nämna några få. Han har vunnit fem stycken Grammy-utmärkelser.

Sara Varga och Juha Mulari kom som en överraskning för mig. Kul att Lars Hägglund, Saras kille, skrivit låten, både till henne och till Charlotte Perrelli.

Men okej, jag ska väl beröra den stora elefanten i rummet. Elisa Lindström. Vi har haft henne på ”klar”-listan sedan många veckor. Jag tror att hon stod med i vår första artikel om klara artister. Men vi hade fel.

Jag har sett att det spekulerats bland Eurovision-fansen att hon fick lämna plats för Loreen, men våra källor säger att det inte alls var så. Visst hade Elisa skickat in låtar och hon var med länge som potentiell deltagare. Men vi hade helt enkelt fel om hennes medverkan. Och så också om John Lundvik. Men det var alltså inte så att Elisa och John kickades ut för att Loreen skulle få sin plats i tävlingen. Så igår kväll hade vi alltså bara 21 av 28 artister. Bättring på det till nästa år!

Ja, så var vi inne på Loreen också. Hur roligt är det inte? Men också en väldigt tuff utmaning för henne. Ska bli mycket intressant att se vad The Family lyckats koka ihop för låt till henne!

23 av 28 – och rykten om Loreen, The Boppers, Kim Cesarion

av Tobbe Ek

Vi har kunnat fylla på listan med ett 23:e namn nu. Tydligen fick Jasmine Kara positivt besked från Melodifestivalen så sent som den här veckan. 

Det har dykt upp en hel del mer eller mindre vilda rykten de senaste dagarna. 

Kim Cesarion är ett av de ryktena och det grundar sig i att hans senaste singel är skriven av låtskrivarkollektivet The Family, som skrivit flera Melodifestivalhits de senaste åren, bland annat Måns Heroes, Robin Stjernbergs You och Ace Wilders Busy doin notin. Kim skulle behöva en rejäl hit igen och Melodifestivalen skulle kunna vara en bra plattform för honom.

Ett annat rykte är The Boppers. Tydligen har rockarna testat en del låtar för tävlingen. Det verkar dock inte som att de ska vara med. Om det i så fall är de själva som hoppat av eller om SVT tackat nej vet vi inte. 

Ryktet som skulle kunna ha fått alla Eurovision-fans i Europa att gå i fullständigt spinn är Loreen! Japp, enligt obekräftade uppgifter har SVT lagt in en charmoffensiv för att försöka övertyga Eurovision-vinnaren att ställa upp igen. Hur långt gångna de planerna varit, eller om det bara varit någons vilda dröm som slutade i ett aldrig besvarat telefonsvararmeddelande är svårt att säga. Men jag skulle bli mycket mycket mycket förvånad om Loreen dyker upp på en presskonferens i morgon. Men ska man våga drömma så kanske det skulle kunna vara som låtskrivare…

Michael Fannon är ett annat namn som dykt upp då och då de senaste veckorna. Det verkar vara nej där, men samtidigt har han passat på att uppdatera sina profilbilder i sociala medier de senaste dagarna, så kanske står han på en presskonferens i morgon. 

Margaret, den polska artisten med hiten Cool me down, har också dykt upp i lite spekulationer. Om det ens skickats in någon låt med henne vet jag inte, men enligt källor ska hon i alla fall inte vara med. 

Ett annat namn som dykt upp i sena spekulationer är Olivia Eliasson, ny artist som ligger på samma management som Wiktoria Johansson och Anton Ewald. Detsamma gäller för Hampus Nessvold, William Spwtz bästa kompis som var aktuell för Melodifestivalen redan förra året. Möjligen får han sin chans i år. 

I morgon förmiddag vet vi. Här är i alla fall vår uppdaterade lista över artister bekräftade av våra källor.

Silly season schlager just nu:

 1. Les Gordons
 2. The Fooo Conspiracy
 3. Lisa Ajax med låt av The Family och Ola Svensson
 4. Elisa Lindström
 5. Alice Svensson
 6. Robin Bengtsson med låt av Robin Stjernberg
 7. Ace Wilder
 8. Boris René
 9. Wiktoria Johansson
 10. Mariette Hansson
 11. Axel Schylström
 12. John Lundvik
 13. De vet du
 14. Jon Henrik Fjällgren
 15. Nano Omar
 16. Etzia
 17. Anton Hagman
 18. Charlotte Perrelli
 19. Benjamin Ingrosso
 20. Owe Thörnqvist
 21. Krista Siegfrids
 22. Adrijana
 23. Jasmine Kara

Thörnqvist in, Körberg ut! Och var är årets rocklåtar?

av Tobbe Ek

Igår skrev jag att det inte verkade som att Krista Siegfrids skulle tävla i Melodifestivalen nästa år, eftersom hon släppt en låt nyligen som är precis Melodifestival-längd.

Men nu visar det sig att hon visst ska tävla, men med en annan låt, det säger i alla fall våra källor.

Och vi har kunnat uppdatera listan med ytterligare några spännande namn.

Silly season schlager just nu:

1. Les Gordons
2. The Fooo Conspiracy
3. Lisa Ajax med låt av The Family och Ola Svensson
4. Elisa Lindström
5. Alice Svensson
6. Robin Bengtsson med låt av Robin Stjernberg
7. Ace Wilder
8. Boris René
9. Wiktoria Johansson
10. Mariette Hansson
11. Axel Schylström
12. John Lundvik
13. De vet du
14. Jon Henrik Fjällgren
15. Nano Omar
16. Etzia
17. Anton Hagman
18. Charlotte Perrelli
19. Benjamin Ingrosso
20. Owe Thörnqvist
21. Krista Siegfrids
22. Adrijana

Tommy Körberg
Tommy Körberg Foto: Anna Tärnhuvud

Men det verkar som att det är helt nej på Tommy Körberg nu. Han har ju sjungit in en låt med Dead by april, men det verkar inte bli av i tävlingen. Det gör att jag undrar om det blir nån rocklåt alls i år.

På slutet har det snackats lite om Doug Seegers, men det verkar vara nej där också. Samma gäller Ida Redig. Nya Vikingarna hade ju skickat in en låt, men det verkar inte bli nåt av med det heller. Sean Banan har fått definitivt nej, enligt våra källor. Några som jag trodde skulle vara i stort sett självklara är förra årets ”Idol”-topp, Martin Almgren och Amanda Winberg. Men ingen av dem tycks vara med i Melodifestivalen nästa år.

Vilka av dessa som tackat nej och vilka som SVT tackat nej till är lite suddigt i kanterna.

och Ida Lafontaine undrar ni om. Där vet vi inte heller. Tidigare i höstas verkade det stensäkert att hon skulle vara med, men sen dess har våra källor börjat tveka. Den senaste uppdateringen från källor med insyn där är från någon vecka sen och då var hon fortfarande aktuell, men inget spikat.

I morgon sänder vi direkt från presskonferensen i tv-huset kl 09:30.

Här är låtarna som INTE kom med i Melodifestivalen

av Tobbe Ek

På onsdag håller SVT presskonferens för att presentera artister och låtar i nästa års Melodifestival.

Men vilka artister har inte kommit med i tävlingen? Genom att kolla in ett gäng låtsläpp som skett under hösten kan man åtminstone spekulera i vad som är Melodifestivalen-rejects.

I Melodifestivalen får inga låtar vara längre än tre minuter, så när artister släpper låtar som ligger runt treminuters-gränsen är det lätt att anta att de varit ämnade just för Melodifestivalen.

bild-2016-11-28-kl-11-11-52Eller vad sägs om Sean Banans låt ”Gamerz”, 2:58 lång och släppt så sent som i fredags. Det skulle möjligen kunna tyda på att han länge höll hoppet uppe för en plats i Melodifestivalen, men förra veckan till slut kastade in handduken och insåg sin chans förlorad.

Sara Sangfeld tävlade i ”Idol” 2013 och kom på nionde plats. Att döma av längden på senaste singeln ”Fever” (3:02) hade hon nog hoppats på att gå längre i Melodifestivalen. Men icke, låten släpptes i stället 21 oktober.

Det verkar inte som att vi får se Dolly Style i tävlingen 2017. Åtminstone inte med låten ”Young & restless”. Med 3:06 i singelversion hade den lätt kunnat klocka in på tre blankt på scenen i Melodifestivalen. men istälelt släpptes låten i slutet av oktober.

Krista Siegfrids senaste singel ”Be real” är precis 3:00 och släpptes 2 november. Hon får trösta sig med att hon är programledare för den finska motsvarigheten till Melodifestivalen nu när det inte verkar som att hon får tävla i Sverige.

Nu är det här spekulationer så klart. Det kan ju vara en ren slump att dessa låtar är tre minuter långa. Men med största sannolikhet handlar det om Melodifestival-rejects i alla dessa fall.

”Det här är en så dålig idé men jag skriker av glädje” – Eurovision-fansen reagerar på Charlotte Perrellis schlagercomeback

av Tobbe Ek

Vi hann knappt gå ut med avslöjandet om att Charlotte Perrelli är klar för Melodifestivalen nästa år innan Twitter svämmade över av reaktioner.

Och Charlotte kan förvissa sig om att hon inte är bortglömd i Eurovision-världen. Efter sin seger 1999 med ”Take me to your heaven” och sen återkomsten 2008 med fanfavoriten ”Hero” skriker fans fortfarande av glädje över tanken på att hon kan komma att tävla i Eurovision en tredje gång.

Reaktionerna är så härligt roliga att jag inte kan låta bli att lägga ut några av dem. Eller vad sägs om ”HERRE JÄVLA SKIT”.

Tyron Wilson konstaterade också att ”DET HÄR ÄR EN SÅ DÅLIG IDÉ MEN JAG SKRIKER AV GLÄDJE” och delade en chatkonversation med andra schlagervänner:

”Det här har gjort mig väldigt lycklig, men ungefär som att gå och testa mig för könssjukdomar. Som vad som hänt förr fyller mig inte med stort självförtroende, men jag är optimistiskt inställd till att det kommer bli en värdefull upplevelse”

I Tyskland kan man inte tro det: ”Vaaaaaaaad Vaaaaaad! JA!”

Simon Rawls ber om att det ska vara sant.

”Schlagertastiskt” tycker Dömi Lazarev.

Även svenska fans tycks överlyckliga. Felix till exempel, hade inte vågat tro det.

Daniel sammanfattar fansens samlade känslorna rätt väl tycker jag, med den här GIF:en:

Själv tycker jag mest att det känns lite olyckligt att det ser ut som att ”schlagerbomberna” är just Charlotte Perrellis byst när man twittrar en länk till vår artikel. Oooops. #notmyfault #IblameTwitter

 

Ola Svensson har skrivit låt

av Tobbe Ek

Jajamensan, Charlotte Perrelli är tillbaka i Melodifestivalen, så nu blir det mumsmums för alla schlagerfans.

Igår kunde vi ju avslöja att Robin Stjernberg ska tävla som låtskrivare och idag kan vi också berätta om en annan Melodifestival-comeback. Även Ola Svensson har fått med en låt i tävlingen.

bild-2016-11-25-kl-17-13-46
Ola Svensson Foto: Magnus Sandberg

Det är låten som jag berättade om igår som beskrivits som en tidig vinnarkandidat, Lisa Ajax tävlingsbidrag, som är skriven av The Family-kollektivet, det vill säga Anton Hård af Segerstad, Linnea Deb och Joy Deb. Men där är faktiskt Ola Svensson med på ett litet hörn också. Kul, tycker jag som har saknat Ola i Melodifestivalen!

Silly season schlager just nu:

1. Les Gordons
2. The Fooo Conspiracy
3. Lisa Ajax med låt av The Family och Ola Svensson
4. Elisa Lindström
5. Alice Svensson
6. Robin Bengtsson med låt av Robin Stjernberg
7. Ace Wilder
8. Boris René
9. Wiktoria Johansson
10. Mariette Hansson
11. Axel Schylström
12. John Lundvik
13. De vet du
14. Jon Henrik Fjällgren
15. Nano Omar
16. Etzia
17. Anton Hagman
18. Charlotte Perrelli

Därför stoppas folkkära profilen från Melodifestivalen

av Tobbe Ek

Oj, oj, oj nu kan vi uppdatera Silly season schlager igen, men den allra mest spännande snackisen bakom kulisserna just nu är en artist som inte får vara med.

Som jag har förstått det har skivbolaget varit mycket mycket angelägna om att få med sin artist, men SVT har benhårt sagt nej.

Kalle Moraeus. Fotograf: Anna Tärhuvud
Kalle Moraeus. Fotograf: Anna Tärnhuvud

Vem, undrar ni? Jo, tydligen har Kalle Moraeus skivbolag velat att han ska tävla i Melodifestivalen nästa år. Men SVT har sagt tvärnej. Anledningen är att Moraeus lett SVT-programmet Moraeus med mera vars sista program sändes den 19 november och dessutom efter årsskiftet ska återvända med ännu en säsong av Så ska det låta.

Björkman & co i Melodifestivalens redaktion är väl medvetna om hur det skulle uppfattas om en av SVT:s mest folkkära programledare också fick tävla som artist och därför har man vänligt men bestämt avvisat skivbolagets närmanden.

Jag har (med hjälp av schlagervänner) lusläst Melodifestivalens regler och där nämns faktiskt inte något om att artisten inte får vara anställd på SVT. Däremot är det tydligt formulerat att låtskrivarna inte får vara anställda av tv-bolaget. Vill ni granska själva finns reglerna här, just detta i paragraf A2.

Men nu till den uppdaterade listan över artister klara för Melodifestivalen 2016, enligt vår senaste publicering på Nöjesbladet. Here goes.

Silly season schlager just nu:

1. Les Gordons
2. The Fooo Conspiracy
3. Lisa Ajax
4. Elisa Lindström
5. Alice Svensson
6. Robin Bengtsson med låt av Robin Stjernberg
7. Ace Wilder
8. Boris René
9. Wiktoria Johansson
10. Mariette Hansson
11. Axel Schylström
12. John Lundvik
13. De vet du
14. Jon Henrik Fjällgren
15. Nano Omar
16. Etzia
17. Anton Hagman

Vänta, kanske ni tänker. Vi har tre nya namn, men ändå bara 17 totalt, trots att vi hade 15 sist den här listan uppdaterades.

Jo, förstår ni. Ida LaFontaine har halkat ur listan. Våra källor var stensäkra på att hon skulle vara med för några veckor sen, men mycket kan hända när Christer Björkman lägger sitt pussel och ska matcha olika typer av artister och musikstilar. De senaste uppgifterna vi har fått är att hon fortfarande är aktuell, men att hon inte inte längre anses vara självklar i tävlingen. Ooops. Men så ser det ut i Melodifestivalen.

Mer skvaller då? Jo, Lisa Ajax låt är tydligen skriven av The Family, alltså Anton Hård af Segerstad tillsammans med Linnea och Joy Deb. Den har tydligen skrivits i två versioner, en för en kille och en för en tjej och nu är det alltså den kvinnliga versionen som ska tävla. Flera andra välkända namn uppges ha känt på den här låten, både förra året och i år, men nu har den alltså gått till Lisa Ajax. The Family har legat bakom ganska många stora succéer i Melodifestivalen, till exempel Robin Stjernbergs You, Ace Wilders Busy doin nothin och Måns Zelmerlöws Heroes. Och ryktet säger att det här också är en verklig vinnarkandidat.

Och förresten, SVT har gått ut med en inbjudan nu, så nu är det helt officiellt att artisterna presenteras på onsdag nästa vecka. Jag Helena Trus och Frida Söderlund är givetvis på plats och rapporterar.

Humorgrupp och mer jojk 2017

av Tobbe Ek

Nu kan vi avslöja ytterligare två namn som ska tävla nästa år. SÅ nu ser den uppdaterade Silly season schlager ut så här:

1. Les Gordons
2. The Fooo Conspiracy
3. Lisa Ajax
4. Elisa Lindström
5. Ida LaFontaine
6. Alice Svensson
7. Robin Bengtsson
8. Ace Wilder
9. Boris René
10. Wiktoria Johansson
11. Mariette Hansson
12. Axel Schylström
13. John Lundvik
14. De vet du
15. Jon Henrik Fjällgren

För er som undrar så verkar det som att SVT:s presskonferens med artisterna kommer äga rum den 30 november. Vi har inte fått det officiellt bekräftat ännu, men det är det datum som det snackas om i branschen.

Sida 1 av 1901
 • Tjänstgörande redaktör: Karolina Strömbäck Horney
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB