Öis grep halmstrået

av gorbol

Örgryte var piskat att ta tre poänng.
Och lyckades.
1-0 hemma mot Ljungskile innebär att Öis alltjämt har chansen att fixa ett nytt kontrakt.
Här lite synpunkter från mötet på Gamla Ullevi:

Matchbetyg 2
Låg teknisk kvalité med massor av dåliga passningar och mottagningar.
Inget för fotbollens finsmakare, alltså.
Å andra sidan bjöds det på spänning och dramatik in i det sista.
Öis startade bäst och höll greppet i 20 minuter. Sen tog Ljungskile över och i mitten av andra halvlek var dominansen så pass stor att det bara var frågan om tid innan kvitteringsmålet skulle falla.
Men ett tappert kämpande Öis lyckades mot alla odds stänga till och spetsade därmed till bottenstriden ytterligare.

Matchens grej
Målet, förstås. Ett mittbackssamarbete. Hannes Sahlin slog med sin känsliga vänsterfot in en frisparksboll från högerkanten och på första ytan dök superveteranen David Leinar upp och nickade in det som skulle visa sig bli segermålet.

Matchens profil
Jacob Ericsson. Vänsterbacken är yngst i ett ungt Öis, men var den som tycktes minst anfäktad av nerver. Snabb, stark och utrustad med fin vänsterfot. Bra i båda riktningarna.

Matchens domslut
Var det straff när Öis mittfältslibero Jonathan Azulay gav Jonas Lindberg en körare i ryggen i slutet av första halvlek? Domaren Ahlsén tyckte det inte och friade. Jag är böjd att hålla med Ahlsén.

Domaren
Magnus Ahlsén har ibland en tendens att vilja ta hand om huvudrollen, men här höll han sig lugn och fin. Mycket bra.

Prognos
Ljungskile kommer i allra högsta grad att vara i fokus i epilogen på lördag, trots att man inte har mer än äran att spela för. Laget gästas nämligen av tabelltvåan Örebro, som spelar för en allsvensk plats.
LSK har nu tre raka torsk, och det skulle förvåna stort om man bryter den negativa trenden mot ÖSK.
Öis avslutar borta mot kökonkurrenten Värnamo och det är bara en sak som gäller: tre poäng. Annars får Öis återvända till division 1 södra.