Startsida / Inlägg

På tal om graviditet och amning

av Amanda Schulman

Underbart med så många kommentarer på förra inlägget. Det fick mig att tänka på hur det var när jag fick barn.

På något underligt vis hade jag inte inte förstått hur det skulle bli med vissa saker när man fick barn. Jag trodde att först är man gravid i nio månader och då är det som det är, men när det är slut och bebisen är ute så kommer allt att bli som vanligt igen. Och riktigt så är det ju inte.

Ett bra exempel på det var kläderna. Jag trodde att när jag kom hem från bb så kunde jag ta på mig allt som jag hade innan jag blev gravid.

Vi skulle bo på hotell i ett par dagar inne i Visby innan vi åkte hem till Rute. Jag var så nöjd när jag drog på mig en tajt sommarklänning för att gå ner till restaurangen och äta middag med min lilla bebis. Alex har aldrig under tre år som vi har varit tillsammans kommenterat mitt utseende på ett negativt sätt, men den är gången sa han att min klänning kanske var något tajt. Och den var inte bara tajt kan jag säga, att jag fick på mig den var ett mirakel. Hela magen var ju kvar, bara att den inte var vacker och spänd, den var en enda står degklump.

Den klänningen fick sedan ligga i garderoben och vänta ganska många månader. Det var ju ett par gånger som jag tog på mig en klänning utan öppning också och fick sedan sitta på en restaurang typ naken för att jag var tvungen att dra upp hela känningen när jag skulle amma.

Ja, som ni har skrivit i kommentarerna så saknar man verkligen bra amningskläder.

puss på er!

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB