Startsida / Inlägg

Min vecka i känslor (emo-nörderi)

av Amanda Schulman

Måndag: Knepig dag. Så många olika känslor. Min första känsla är att jag är trött på den dagen som man ska vara som piggast. Min andra känsla är att jag vill börja om på nytt. Äta hälsosamt, träna, vara ordningsam och en helt otroligt fantastisk mamma. Och det här tillståndet är ganska härligt om det inte vore så att jag det finns inslag av ångest på måndagar. Lite, vadärdetförmeningmedlivetångest. Men klockan fem slår det över. Då blir det bara en mysig kväll av det hela och jag är så glad att jag kom ut på andra sidan. Veckan är igång!

Tisdag: Veckans mest vanliga dag. Tillståndet är normalt och bra och inga konstigheter.

Onsdag: Man förstår ju var lill-lördag kom ifrån. Det finns en känsla i den här dagen som är fest. Både söndag, måndag och tisdag har varit vila och hålla ihop sig själv, livet och arbetet. Det är dags för belöning. Nu vill jag både äta bulle på jobbet, dricka vin på kvällen och äta något supergott. 

Torsdag: Underbar dag. Det är så nära till helgen nu och det känns i hela kroppen. Jag är glad på torsdagar.

Fredag: Ja, riktig fredagskänsla kan ibland likställas med förälskelse. Det kan nästan finnas inslag av nervositet i känslorna kring fredagar. Men tyvärr så kan de ibland bedövas av för mycket jobb och fredagskänslan övergår i utmattning. Det är inget fel med det, det är väl bara så det är att bli vuxen. 

Lördag: Som ni vet så vill jag gärna gråta på lördagar. Min vecka finns inom mig och det dåliga som jag hållit på under veckan måste få komma ut och tårar är ett mycket bra verktyg för det. Resten av lördagen är mysig. Fyllt av hopp och njutning på alla olika sätt. Gör inget om det blir fest eller hemmamys. 

Söndag: Ni vet vad jag tycker om söndagar. Usch, jag funderar över livet på söndagar och eftersom allt är stängt så finns det så mycket tid och tystnad till att göra det. Men samma sak gäller här som på måndagar. När klockan slår fem så övergår ångesten till en väldigt mysig kväll. 

Det var min vecka. Men nu har jag en idé för lycko-projektet. Nu har jag trampat i dessa spår länge nog. Hur vore det om man arbetade på söndagen och tog ledigt en dag i veckan? Drack vin på måndagen och låg i soffan på lördagkvällen. Jag vet inte, eller så kanske man bara ska vara nöjd.

Hur ser er vecka ut? Vad är era tips och råd för den bästa veckan?

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist. Elvira Barsotti, Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB