Startsida / Inlägg

Att få vara själv hemma

av Amanda Schulman

Jag jobbar hemifrån idag och det kan vara bland det bästa som finns. På kontoret ska det tas så många beslut och bränder ska släckas. Det är här hemma i tystnaden som helst nya idéer kan födas. Jag njuter aldrig som nu. Jag ligger i min soffa med min dator och tittar ut genom fönstret då och då där solen skiner. Jag har bara myskläder och ibland går jag till kylskåpet för att hitta saker att äta. Jag har redan hunnit med vattenmelon, te, smörgåsar, yoghurt, juice och blåbärssoppa.

Jag tänker på min farmor när jag ligger här. Hon var ju chefredaktör för de allra flesta titlar inom Bonnier och behövde ibland vara hemma i ett par dagar. Där låg hon i sängen och när hon kände sig färdig med det stormade hon in på kontoret med alla tusen nya idéer. De skulle plötsligt göra om hela tidningen och det var bråttom.

Jag känner så ibland. Att det finns kreativitet, lust och en lekfullhet som föds i tystnaden. Det är som med barn. De måste ha tråkigt ibland för att sätta igång fantasin.

Sedan är det ju något speciellt att vara hemma utan att någon annan är det när man har familj. Vilken lyx. Ett tag i alla fall.

Min vy

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Lukas Jacobson, Hanna Lindström, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB