Startsida / Inlägg

Svaren – del 4

av Amanda Schulman

Ess

underbart att du valt en prins som svarar mot drömmar om att ge barnen en värdig pappa – Om du känner att du har något knep som du kopplar till att ni möttes så jättetacksam för dina tips:) Allt gott till er alla i familjen:)

Vilken fin kommentar. Välj en bra kille så tror jag att chansen att han är en bra pappa är stor.

 

Nora

fäll ihop

Jag håller verkligen med Josefine där nere, jag tycker du och Hannah är helt fantastiska och vill vara som er när jag blir så gammal! (haha nu lät det som att ni är jättegamla men jag är ju bara 20)

Jag har ingen direkt fråga men jag tycker det skulle vara kul om ert program var runt en timme långt så ni har lite mer tid att prata om er själva under middagen också.

Stor kram till bästa förebilden!

Tack snälla Nora!

 

         Lina 
Ja men då vill jag väldigt gärna veta varifrån lampan hos er kommer ifrån. Finns med i ett inlägg med dig och Charlie för inte så länge sedan, vit lampfot med typ duvblå färg på skärmen?!

Lampfoten är från Mio och skärmen från Oscar och Clothilde.

 Louise 
Hej Amanda! Måste först tacka för din fantastiska blogg, tack för dina fina och kloka ord som vi får ta del av! En sak som jag undrar är vad du har för utbildning? Har du utbildat dig efter gymnasiet? Och vad har du haft för olika jobb? Som jag har förstått har du jobbat än del med tv med din syster men vad har du gjort då? Sen så undrar jag också vad du har för åsikt ang denna ”kosthysteri” som råder i sverige nu, typ vad anser du om lchf? har du prövat lchf? – varför/varför inte? Ha det så bra och stort grattis till graviditeten!!

Jag pluggade aldrig vidare. Först startade jag ett café efter gymnasiet med min bästa vän som vi hade i fyra år. Efter det började jag jobba med tv och har gjort sedan dess.

Jag tror inte på dieter överhuvudtaget. Ät någorlunda sunt och försök att träna.

 Jenny 
Tycker du inte det är en fräck fråga att fråga någon varför de inte vill ha barn? bHur skulle du sjölv ställt dej till denna fråga om du själv inte velat bli mamma? (Tänker på programmet när Meral var gäst.) Ibland får jag för mej att du är typen som har vädligt svårt att sätta dej in i att alla inte är och tycker som du. Är det så och är du isf medveten om detta? Mvh Jenny

Jag tycker inte att det är konstigt att fråga varför någon inte vill ha barn. Varför ska man inte få fråga det? Det var väl inte så att Meral inte ville svara. Jag dömer ingen som inte vill ha barn, däremot tycker jag inte att det är konstigt att fråga pga vilken anledning.

 Lovisa 
Hej! Jag ser verkligen upp till dig och trots att jag är 10 år yngre så kan jag relatera till mycket du skriver, om t.ex. ångest och hypokondri osv. Du som har mer livserfarenhet, vad skulle du säga till en tjej som mig, 19 år och med ett jobb med mycket ansvar, men som känner sig vilsen vad gäller jobb och på senare tid kärlek (som jag inte upplevt än). Allt löser sig, det vet jag, men ibland känns det som att man står framför miljontals olika stigar och alla stigar känns inte rätt. Har du känt samma och kanske sitter på något råd? Jag är en männisa som tänker alldeles för mycket och det leder ofta till ångest också.
Tack Amanda för underbara och inspirerande texter, jag går in hit flera gånger om dagen!

Jag vet precis vad du menar med att man tänker för mycket. Tänk om man bara kunde sluta med det. Det enda råd jag har är att ta tag i det man inte känner sig nöjd med. Ångesten, jobbet, eller vad det nu kan vara. Det är alltid otroligt bra att ta makten över sitt liv. Lycka till!

 Viktoria 
Hej Amanda! Jag gillar din blogg jättemycket och du verkar vara en sån ödmjuk och varm människa. Tack för en fantastisk blogg! Vilka är dina favoritresmål? Hur många barn vill du ha?

      Tack Viktoria! Jag vill ha tre barn tror jag. Jag älskar att resa inom Europa och just nu längtar jag fruktansvärt mycket till New York och Gotland såklart

 Anna 
Hihi jag undrar:
Hoppas du på att din bebis ska vara en tjej eller kille? (Svara ärligt!!)
Vilka namn har ni funderat på till den lille/a?
Har du haft ätstörningar?
Vad är det värsta du gjort mot någon?
Vad är du mest nöjd med när det gäller ditt utseende?
Är du rik?
Kram!

Det vore roligt med kille, men tryggt med en tjej till. Jag är inte rik, men tjänar så jag kan bo fint. Jag har inte haft ätstörningar och jag är mest nöjd med min växande mage.

 Elsa_86 
Hur ofta har du lyssnat på alex fantastiska sommarprat? Det han säger om dig är ju verkligen helt fantastiskt, 🙂 Kram på dig och som jag såg att en annan tidigare skrivit, kan inte du sitta med i Schulman show någon gång?? 😀 Kram!

Jag har bara lyssnat på det live och då grät kag så mycket. Jag ska lyssna igen, om jag klarar det. Du får fråga Alex om Schulman show.

Kram

Malin 
Jag undrar hur du ser på att du själv inte har läst på högskola/tagit studenten. Är det något du kan ha komplex över eller rör det dig inte i ryggen? Har ju gått väldigt bra ändå men är det något man ofta läser om så är det folk med sk. ”bildningskomplex.”

Jag hade komplex för ett par år sedan, men det känns som att jag kommit över det. Vem vet, det kanske kommer igen. Jag får väl sätta mig vid skolbänken igen om det händer.

 Frida Maria Andersson 
Du är tokhärlig och jag älskar bloggen!!! 
Längtar efter alla avsnitt och podcast varje vecka!
Jag är dock väldigt nyfiken på hur du och Alex träffades. Jag har självklart läst hans bok så jag har ju hans version med hur ni träffades efter att han skiljt sig från Katrin. Men hur var det med dig? Var du i ett förhållande när du och Alex träffades? Slutade det förhållandet bra och har ni en bra relation idag? 
Hur ser du på att Alex har varit gift tidigare? Är det något som irriterar dig eller är det inget som du bryr dig om? 
Lycka till med bebisen i magen och snälla fortsätt att göra podcast, webb-TV och blogga! Du är så härlig!
Kran

Tack! Vi träffades på jobbet och var båda redo för att bli kära. Det gör inget att Alex har varit gift tidigare. Det hade nog varit svårare om han hade haft barn från andra relationer. Kram

 Karin 
Kommer ni ta reda på vad det är för kön på bebisen?
Blir det en ny pappablogg av alex? (snälla övertala honom till det!) 
Stor kram

Ja!

  Ds 
Åh, det här har jag väntat på! :-)
Jag har undrat länge över var och när du köpt den superfina glaskaraffen med silver pip som ni ofta har vid bordet? Den perfekta presenten! 
Och så undrar jag var ni hittade ert vita matbord med de svarvade benen? 
Dan

På Mathilde i Pk-huset i Stockholm. Och bordet är från Raja på Odengatan.

Alexandra 
Har du och Alex pratat om att flytta till hus någon gång i framtiden eller känner ni för att bo kvar inne i stan även när barn nr 2 kommer? När kommer detta i så fall ske och vart skulle ni vilja flytta? 
Ääälskar din blogg och tycker ditt och din systers program är huuuur härligt och roligt som helst!! 😀

Vi var på väg ut till Villa för ett år sedan, men hittade aldrig något hus som passade oss. Nu är jag glad att vi bor i stan igen. Vi kanske flyttar ut om tio år eller så. Kram

Vera 
Ska i arbetet resa till Stockholm tillsammans med en kollega under några dagar i nästa vecka. Skulle vilja gå ut o äta på några trevliga ställen, så min fråga till dig – vilka ställen skulle du rekomendera till oss?

Miss Voon. Riche, Sturehof, Vassa Eggen.

 A-M 
Kul med frågestund!
Om ni får en pojke, kommer han också att få leka med ditt smink och dina högklackade skor om han vill? Kommer du att uppmuntra det?
Hur är det att jobba tillsammans med sin syster? Jag skulle nog tycka att det var svårt, även om vi har en bra relation. 
Vill gärna ha tips på en bra ansiktsmask eller skrubb. Du har så vacker hy!

Klart han kommer. Och jag kommer att uppmuntra det. Vi har jobbat så länge ihop och därför funkar det. Det var svårare i början. Prova kaffesump med honung!

Rebecka 
Hej Amanda, älskar din blogg och tycker att du verkar helt underbar, sån inspirationskälla! Min fråga är: ser du några problem med att dina barn, Charlie och den lilla i magen, växer upp på Östermalm, i en miljö som är rätt homogen om du förstår vad jag menar? Hur tänker du kring det, alltså hur det kommer påverka dem? Eftersom du själv har mer av en ”hippie-bakgrund” som jag förstått det:) tack för en fantastisk blogg, förutom att du är så varm, smart och kreativ så är du också sjukt vacker!

Tack Rebecka! Nu har vi flyttat till Vasastan. Det är i alla fall lite annorlunda än Östermalm, men jag förstår vad du menar. Man får vara noga med att man ger sina barn intryck av andra saker än vad de får i skolan.

Holmberg_ida

haha åh vilken fin kommentar josefine har skrivit, det låter fan som jag. Fast jag har inte så många år kvar till trettio. är nygift men har precis fått reda på en sanning om den värsta lögn jag någonsin hört av min man. det är över, hur tar man sig förbi det här liksom? som sagt tack för en jättebra blogg.

 

Jag känner med dig. Fy fan för honom. Jag tror att tiden är det allra bästa. Och gör om, gör rätt. Ge dig ut igen när du är redo för det så kommer den riktiga kärleken stå där. Lycka till!

Chris

Vilka skönhetsbehandlingar gör du?

 

Jag har inte gjort någon på länge, men annars går jag och gör ansiktsbehandlingar då och då

 

NathalieSannemalm

Jag kommer ihåg när jag gick i gymnasiet (tog studenten 2001). Då fikade jag och mina vänner ofta på ditt cafè Smillas som jag tyckte så mycket om. Jag kommer ihåg dig så väl, du var så snygg och hade sådan utstrålning. Och så hade du någon östermalmskille där som klängde på dig:)

Min fråga är varför ni stängde? Skulle du vara sugen på att öppna ett nytt cafè?

Du som är så duktig i köket. Kram och tack för en underbar blogg!

 

Vad kul att du var där! Vi slutade för att vi ville gå vidare, men jag saknar det ofta. Kanske att vi gör det igen någon gång i livet. Kram

 

 

 

Jessica

fäll ihop

Hur är din relation till din mamma? Hur ofta på ett ungefär träffas ni/pratar i telefon? Blir ni osams nångång

Vi pratar nästan varje dag och ses i alla fall en gång i veckan. Ja, vi har blivit osams någon gång, men det är inte så att vi bråkar mycket.

              emma 
vad använder du för smink? tycker alltid du ser så fin ut!

Tack! Jag använder nästan bara smink från Chanel och Laura Mercier. Älskar dom!

 GH 
Jag vill också veta det! Tex vilka ognskuggor är det du haft under dina första program? ursnygga!

Det ska jag fråga Anna, som sminkar oss om.

 martina 
jag undrar var din klänning eller top som du hade på nyårsafton kommer ifrån?

Stylein

Charlotte 
Du är en så fin människa…kram

Tack och kram!

 Ewa 
Tack för att du bjussar på dig själv! Din pappa är ju filmfotograf och jag undrar om du någon gång träffat Ingmar Bergman, och hur var det isåfall?

Jag vet inte, men han har varit regiassistent åt hans fotograf Sven Nykvist.

martina

vad har du för modell på dina Persol-solglasögon?
kan du inte visa din garderob?
klänningen som du har på dig när ni firar din man i Köpenhamn, var har du köpt den? Den var mörk med lite transparenta ärmar.
vad hände med de där slitna skinnfåtöljerna som du köpte till köket?
hur är de att ha så förmögna vänner? hur har det varit att vara vän med Lina till exempel? har du varit avundsjuk?
ljuskronan ni har i köket, var har ni hittat den eller är den ärvd?
vad kostade ditt armbandsur ifrån Jaeger?
var har du köpt din vita Chanel-väska?
hur går det med träningen inför loppet? skulle ni inte träna och peppa alla, vi skall göra det tillsammans, sade ni väl?
varför har ni den där konstiga hyllan mitt i köket?

Många frågor. Jag svarar på några. Klänningen är från acne. Klockan var Alex morgongåva till mig. Jag har ingen vit Chanel-väska. Ljuskronan är antik. Träningen går åt helvete eftersom jag är gravid och inte har mått så bra. Hyllan hade vi för programmet.

 

Karin

Hej! Jag undrar över din blå Ralph Lauren-skjorta som du hade i ditt tidigare inlägg. Är det en dammodell som du gått upp en storlek i eller en liten av herrmodell? Den sitter alldeles perfekt! Har kikat i deras butik på NK, men de har bara ”super slim fit” och jag är ute efter en som sitter som din

 

Den är köpt på Nk och är deras dammodell, men jag tog en storlek större.

 

Anna C

HejAmanda! På mina resor in till jobbet har jag nu funnit den bästa underhållningen, nämligen era middagsprogram! Resan går plötsligt superfort. Tack för kul program! 
I det senaste programmet med gästerna Sanna & Ann så har du en sån snygg klocka! Vad är det för tillverkare o typ? Visa gäärna närbild på den 😉

Tack! Det är en Jaeger Reverso.

Terese

fäll ihop

En fråga jag tänkt på länge som inte har med dig personligen att göra, men du är nog en som kan svara på det. Jag undrar vad kända personer får i betalt för att vara med i en tidning eller TV-program. Alltså får man alltid betalt, eller får man ibland se det som egen PR? Vilka summor pratar vi om? Säg exempelvis ett reportage i MAMA eller att vara med i Lets dance. Jag hoppas du förstår vad jag menar. Tack för bra blogg.

För att vara med i en tidning får man inte betalt alls. I tv-program är det väldigt olika med betalning, men där får kändisarna oftast betalt.

 

Sara

vad har ni för namnförslag till lilla frö?

Inte än.

 

Lillen

Tror du på gud? Varför isf?

Jag tror på någon Gud. Jag vill gärna tro på Gud. Tycker att det verkar tryggt och mysigt. Försöker så gott jag kan.

Kaoskatt

Och du MÅSTE säga två favoritnamn du har, tjej och kille.

Frances och Sam

Kaoskatt

När ska du bli utfrågad i gubben dins show? Vore fränt..

Jag ska fråga honom.

Malin

fäll ihop

En sak till, vilket är ditt bästa tips för att hålla kärleken vid liv?

 

Uppvaktar varandra och har det så trevligt som möjligt!

 

              Chef 
ska/har ni gjort KUB-test?

Vi ska göra det!

Malin 
1. Vad använder du för parfym? 
2. Vilket är ditt bästa inredningstips? 
3. Vad har du för konstiga skönhetsknep som man kan göra hemma? (alltså inte dyra behandlingar på salong, utan grejer du gör hemma för att bli lite extra snygg, får gärna vara lite udda) 
4. Hur tänker du kring din klädstil? 
Tack för en superbra blogg! 😀

Chloe! Blanda stilar i ditt hem. Det blir alltid härligt och speciellt. Jag badar mycket. Kram

 Elin 
oohh hur kan du vara så bäst??? vill bli precis som du när jag blir vuxen! 
Använder du bio oil, funkar den?

Tack Elin. Jag använder Bio Oil. Speciellt på magen nu när den växer.

 Tove 
Hur kan jag få jobba för dig och Hannah? Typ det bästa å mysigaste jag kan tänka mig just nu!!! Det där receptionistjobbet! Ni skulle inte bli besvikna!

När vi blir superstora ska du får jobba i repan hos oss!  

MalinJohsoon 
Vill du bo på östermaln hela ditt liv? Får ni plats där om både charlie + nya barnet ska ha ett eget rum? Kan du tänka dig att köpa en villa?

Nu bor vi i Vasastan och Charlie och lilen får dela rum i några år. Villa får bli längre fram i framtiden.

Haringen 
Vart har du köpt leksakshästen till Charlie? Varifrån kommer lampan som du har köksfönstret, den i metallic/silver. Ni har så fint hemma hos er, både du och Hannah 🙂

Anitha har köpt den. Du får fråga henne Lampan kommer från Indiska tror jag.

 Beatrice_Toresten 
Har du lika bra relation till Amelia som du har till Hannah? Har du känt dig stressad över att fylla år och bli äldre? Jag är snart 25 och har panik. Känner mig stressad över att vara singel, mitt i en lång utbildning och allt möjligt. 
Du är underbar:)

Jag älskar att bli äldre. Jag tror att livet kommer att vara som bäst när jag är sextio. Vi har samma relation, men ses inte lika ofta eftersom vi inte jobbar ihop.

 Inna Trnroos 
Kan ni inte bjuda in er tredje syster på middag nångång! Man blir så nyfiken på henne! Är hon lik er?

Bra idé!

 Info 
Ni har ju sååå snyggt kök, vilket märke är det? Ni är grymma förresten

Vet ej tyvärr.

 Josefine 
JAG ÄLSKAR DIN BLOGG OCH JAG ÄLSKAR TYP DIG. HAR NÄSTAN BLIVIT BEROENDE AV DIG, DU ÄR SÅ JÄVLA GOD MÄNNISKA VERKAR DET SOM. LYLLO ALEX SOM HAR EN VÄN SOM DU!! BLOGGA MERA, JAG GÅR IN PÅ DIN BLOGG FLER GÅNGER PER DAG. 
Du är typ min förebild. Exekt som du är vill jag bli om tio år när jag är 30.
Bara så du vet!

Du är underbar!

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB