Startsida / Inlägg

Vem bestämmer?

av Amanda Schulman

På senaste tiden har jag stött på ganska många människor som bestämt sig för att inte skaffa barn. Jag har förstått att det är en otroligt känslig fråga och att det anses nästan stötande om man frågar efter anledningen till det.

Hur som helst så finns det ibland en partner som verkligen vill ha barn och jag och Alex diskuterade reglerna kring det igår. Vad gör man om man har en partner som inte vill ha barn? Gör man slut? Försöker man övertala sin partner? Har den som har längtan efter barn rätt att skaffa det och den andra får bara hänga på?

Jag kan tänka mig att om man är en kvinna som vill ha barn och har en man som inte vill det så tycker jag att hon ska få skaffa det inom relationen. Det är ändå hon som gör det mesta av jobbet från början. Men om manen vill ha barn och inte kvinnan så är det väl svårare. Jag vet inte. Är jag ute och cyklar? Vad tycker ni om det här?

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB