Startsida / Inlägg

Nej, VI är inte gravida!

av Amanda Schulman

Det är en sak som jag retar mig på och har gjort en lång tid. Det här med att Vi är gravida, både jag och min partner. Låt oss klargöra en sak. JAG är gravid, inte Alex.

Det var det enda vi kvinnor hade kvar som bara var för oss. Men till och med där skulle männen ha en plats. De är underbara och hjälper och stöttar och kan serva oss på alla sätt. Men det är JAG som mår illa, jag som har moodswings från helvetet, jag som har lågt blodtryck, jag som avstår från alkohol och god mat i typ ett år, jag som kommer att bära på alla tunga kilon, jag som måste gå upp och kissa fem gånger per natt och det är JAG som kommer att genomgå en förlossning med smärtor som ingen man ens varit i närheten av. Och det där är bara förnamnet på vad som kan tillkomma. Så kom fan inte och säg att mannen ska åka med på ett bananskal och kalla sig själv gravid.

Jag mår dåligt varje gång jag hör en man säga att stolt att ”vi är gravida”. I fan heller att du är, vill jag skrika tillbaka. Din tjej är, inte du.

Glöm det!

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB