Startsida / Inlägg

Mitt nya hälsosamma liv

av Amanda Schulman

Jag berättade ju för er om min nya hälsosamma livsstil efter att läkaren sagt till mig att jag måste ändra om kosten så att jag inte hamnar i farozonen för diabetes. Jag bestämde mig då för att ta bort socker och kolhydrater ur min kost. Det var lättare sagt än gjort. Jag hade ingen aning om att det var socker och kolhydrater i PRECIS ALLTING. Det har varit en sorglig upptäckt detta. Jag trodde till exempel att jag var nyttig som åt bovetegröt till frukost, men idag fick jag höra att det var värsta kolhydratbomben.

Och idag köpte jag ett kokosvatten efter att någon annan sagt att fruktsockret i min färskpressade juicer kommer att ta knäcken på mig. Vattnet kostade 49 kronor och smakade skit. Då dricker jag hellre vanligt vatten.

Hur som helst så tänker jag hitta på en egen hälsosam livsstil. Hur mycket jag än försöker så kommer jag aldrig slaviskt kunna följa en diet. Nej, jag tänker dra ner på sockret och kolhydraterna. Äta absolut så lite av det man kan. Men jag kommer att äta frukt och ALLA grönsaker. Och jag kommer att festa till det med en dessert en gång i månaden. Och lite mörk choklad då och då för det är bra för en. Sen ska jag gå till läkaren och ta nya prover. Om allt är fine and dandy så har jag hittat min grej. Om inte så för jag krypa till korset och gå all in.

Vad säger ni om det?

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB