Nytt nummer ute nu!
avStår vid Aftonbladet vid kassakön!
Står vid Aftonbladet vid kassakön!
Alex åt min enkla men supergoda rätt precis innan han insjuknade i vinterkräksjukan så nu kommer han aldrig mer kunna äta den…
Därför tänkte jag att ni kanske kunde laga den istället.
Ingredienser:
gul lök
vitlök
skogschampinjoner
vispgrädde
smör
kalventrecote
kalvfond
Först så steker jag skogschampinjonerna länge på låg värme så att att vattnet i dom försvinner. Därefter lägger jag i en väldigt stor klick smör och hackad gul lök och vitlök. Jag låter detta brynas länge länge, med salt och peppar.
När allt är väl genomstekt så så häller du i vispgrädden och kalvfonden och låter det puttra länge. Stek köttet i smör i en annan panna med salt och peppar. Servera med något du tycker om!
Dubai var helt fantastiskt. På så många sätt. Bara att känna solen och värmen gjorde oss till nya människor. Gladast var nästan Frances. Hon låg och sov i en vagn med en tunn filt och slapp lägenhet och att vara nerbäddad i vagnen. Och Charlie var så lycklig. Det här var kanske den första resan som vi ”upplevde” på riktigt tillsammans. Allt var så spännande. Bara att åka flygplanet!
Men det var inte bara solen som gjorde oss gott. Jag hade glömt hur härligt det var att bo på hotell. Slippa städa och laga mat. Herregud, nu förstår jag verkligen vad semester är! Och självaste Dubai är helt i vår smak. Inte så lång flygresa, varmt, nästan ingen tidsskillnad och helt otroliga hotell. Lite som Las Vegas med hav och lite mer smakfullt. Jag längtar redan tillbaka.
Nu till baksmällan av allt det roliga. Charlie blev jättesjuk dagen innan vi skulle åka hem. Hög feber och utslag på hela kroppen. Ett stort tack till flygvärdinnorna på Norwegian som hjälpte oss. Det var inte alls kul att flyga med ett barn med så hög feber. Det gjorde så ont att se henne så dålig. Det visade sig att det var Streptokocker och nu är Alex sjuk. Jag och Frances håller tummarna för oss.
Man vet inte riktigt hur det är att ha barn förrän hela familjen är sjuka. Då vet man.
Men det verkar som om hela Sverige är sjuka. Är ni det?
Attans. Har försökt blogga nu i en halvtimme och lägga upp en massa bilder härifrån, men nätet är för svagt. Vi har det i alla fall underbart och jag lovar bildregn när vi kommer hem!
Puss på er!
Ni hittar den här och på Itunes!
Jag har med mig Frances precis överallt. Mitt liv ser ju inte riktigt ut så att jag kan checka ut i ett år från mitt arbete, utan det finns en del grejer som jag måste göra med tidningen och programmet och podcasten. Eller måste och måste, jag vill ju det såklart.
Men även om jag ibland önskar att jag bara kunde ta ledigt så är jag också glad över att få göra både och. Inte helt vara hemma från mitt arbete som jag älskar, men också få mysa med bebis. Så jag har helt enkelt löst det så bra som jag kan för mig själv. Jag tar med mig Frances överallt. Ibland går det, ibland inte. Och då måste man bara gilla läget, det är nyckeln. Ibland måste man bara avbryta allt och då får det vara så. Det viktigaste är att Frances mår bra.
Jag var mycket glad när hon vaknade och vi var tvungna att avbryta när Pilates-Elin körde skiten ur mig, men sedan visade det sig (tyvärr) att hon var mycket nöjd över att bara ligga bredvid och titta på när mamma nästan kollapsade.
För övrigt är jag så glad att Elin nu stärker upp min rygg och mitt bäcken. Jag har inte alls lika ont längre. Plus att hon lovar mig en sån där snygg rumpa som man vill ha. Det kanske är nu vid 30+ det plötsligt händer…
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/underhallning/cohannahoammanda/article16179385.ab
Hoppas, hoppas att ni tycker om det!
Jg blev så glad när jag åt lunch med min kompis Carro häromdagen och hon berättade om det företag som hon varit med och startat som tillverkar färsk ekologisk välling. När man hör henne berätta om vad det är i välling idag så mår man dåligt. Jag kan stoppa i mig allt möjligt, men när det kommer till mina barn så känner jag inte så. Och det är då jag känner att vi lever i rätt tid. För nu kommer det bättre produkter. Otto-vällingen är färsk och kyld och levereras direkt till din dörr utan att kosta mer än vanlig färdigblandad välling, som för övrigt håller i åratal, bara det är ju obehagligt.
Läs mer här! Just nu gäller det bara Stockholm, men med tiden kommer de att växa. Hurra för ekologisk välling!
Jag är ensam hemma ikväll och det var jag igår också, men då kom Alex hem och hittade mig sittandes i soffan utan ett tänt ljus. Det händer väldigt ofta att jag ”skiter i allt” när jag ändå är ensam. Jag glömmer bort hur man gör. Så ikväll innan Alex gick så tände han alla ljus och en brasa till mig. Och det ville jag nu fira med ett glas. Jag känner nu att det hela är väldigt lyckat.
En annan sak jag vill visa är är att jag gjorde fransarna idag. Jag är både ledsen och glad över det för nu kommer jag aldrig vilja vara utan. Det är verkligen supersnyggt! Och så kommer jag att vakna imorgon. Min lägstanivå börjar nu bli ganska snygg. Med naglarna och fransarna är jag alltid redo för nästan vad som helst.
Men jag säger då det. Det tar nästan två timmar första gången så passa på att gå till någon trevlig. Jag hade en underbar stund med Thobias. Jag hade nog inte klarat det med någon annan. Dessutom så somnade jag till ibland och då frågade jag om de flesta gör det. Nej, bara småbarnsmammorna, svarade han. Vi är tappra vi.
Senaste kommentarer