Startsida / Inlägg

Dags för ett alternativt Poker-VM

av Anna Dabrowski
Bild 1348

Joe Hachem vann WSOP 2005 och kammade hem ett förstapris på 7.5 miljoner USD. Nu har han tröttnat på alla pokersnorungar under 25 år som vinner WSOP utan att förstå och respektera titeln. Joe tycker att en person som vinner VM har ett ansvar som ambassadör; ett jobb som han tycker att han själv, Greg Reymer och Chris Moneymaker har skött utmärkt.

Joe tycker inte att smågrabbarna är tillräckligt mogna och att de egentligen inte vet vad poker handlar om. Det håller jag med om. Detta är även något som Ken har påpekat; tidigare var det 450 riktiga pokerrävar som spelade VM. Nu kan vilken dåre som helst vara med som betalar. Dårar som kan lyckas ha tur hela vägen till armbandet. Sedan tror de att de är världsmästare när de i själva verket inte kan spela poker på riktigt.

Som en vinst i ”Pokermiljonen”; programmet spelades in snabbt och det var mer lotteri än poker. Alltså vem som helst kan vinna VM så som det ser ut idag utan att egentligen kunna spelet.

Jag förstår Joes ord och tankar och det kanske borde göras ett alternativt VM. Ett VM för folk som älskar poker på riktigt och som är med för titeln och inte pengarna. Kanske ska spelarna castas av proffs som Ken och Joe. För poker är en sport och inte ett lotteri.

Tänk att VM i fotboll ska spelas och så kommer det några dårar som knappt kan träffa en tåpaj och ska vara med för att de har köpt in sig i tävlingen. Hur många fotbollsproffs hade gått med på det.

Joe påpekar även att han har skänkt 1 miljon USD av sina egna pengar till välgörenhet och även samlat in 800.000 USD till välgörenhet genom en fond. Inget av snorungarna har gjort något sådant då de inte förstår vad det hela handlar om.

Han blir ledsen när han ser smågrabbarna sitta och spela utan att ge ifrån sig ett ljud. Att se dem spela är lika kul som att se färg torka.

Det är så för att de tror att de redan är världsmästare allihopa. De är för coola för att bjuda på sig själva. Tar inte råd av de riktiga proffsen som i deras värld bara är avundsjuka.

Poker måste vara kul och man ska inte spela VM bara för pengarnas skull. Eller det kan man väl om man vill men inte om man är en riktig pokerspelare. För en riktig pokerspelare handlar det om ära och en fin titel att stolt bära livet ut.

Tre mästare. Ken, Greg och Joe.
Tre mästare. Ken, Greg och Joe.
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB