Startsida / Inlägg

WTF-listan 2015 del I – Galnaste nöjeshändelserna 2015

av Andreas Hansson

Del II hittar du här

1. Malou blandar bajs-shake i TV4 – och pudlade

malou-bajs

Forskaren Fredrik Bäckhed mixade avföring i direktsända ”Malou efter tio”– och de tittare som inte ville njuta av bajs till sin sena frukost rasade. Det fick drottningen av förmiddags-tv att gå ut med en dementi – det var bara choklad i bajskoppen.
– Vi sa aldrig att det var bajs. Men vi visade upp det och sa att det är så här man gör, man blandar bajs med vatten och silar och för in i en slang. Sedan har ni tolkat det så, sa Malou till Nöjesbladet.

2. Carola sjunger med flyktingar vid sitt köksbord

Flyktingkatastrofen är heller inget att skratta åt. Men en av de som satte prägel på krishjälpen var hela Sveriges La Carola, som hjälpte till under krisen i den grekiska övärlden. Hon tog sedan hem ett gäng flyktingar till sitt hus – och bjöd med dem på exklusiva kändisfester på skönsång vid sitt eget köksbord där Carola blir så rörd att hon nästan gråter av sin egen sång.

3. #PrayForParis… Hilton

Terrordåden i Paris är inte på något sätt något att skratta åt. Men några av de första reaktionerna på hashtagen #PrayForParis over there i USA var skrattretande.

pray-for-paris

 

4. Paolo får beröm under fruns förlossning

I en intervju med tidningen Mama berättade Paolo Roberto hur han rosades av vårdpersonalen under dåvarande hustruns förlossning: ”som kampsportare vet man att när du inte andas, då gör det ont. Jag fick faktiskt väldigt mycket beröm under förlossningen. Man är van vid att hantera smärta och man hetsar inte upp sig, utan man andas”.

 

5. Snoppen stjäl showen i Sverige

Lenny Kravitz snopp stal showen under konserten på Gröna Lund i augusti. När artisten rockade för hårt sprack byxorna och publiken blev varse att han aldrig använder kalsonger. Det genitala swinget blev raskt spritt på Internet och nådde ända till piercingmadamen Elayne Angel på mexikanska Yucatánhalvön som skrockade stolt i en intervju med Mashable.

– Jag blev stolt när jag såg att den fortfarande lever och frodas, sa Elayne Angel till sajten.

En av reaktionerna
En av många reaktioner

6. Pamela Anderson kritiserar porriga selfies

Playboy lägger av med naket och sista utviket görs av bystdrottningen Pamela Anderson – som övertalades av sina söner.

– Brandon sa: ”mamma, du måste göra det.” Han var så upprymd, han kan ha gett mig en high five. Och sedan frågade jag Dylan också och han sa ”mamma, du har ju gjort allt redan”, säger hon.

Samtidigt sörjde hon Internetsnuskets framfart.

– ”The girl next door” finns inte längre. Hon tar selfies ner i sin egen tröja, och, du vet, det finns ingen spänning kring det längre. Det har inte samma charm och oskuld som det en gång hade, sa hon.

 

7. Nigella hatas för sitt nya recept på sallad

nigella sallad

Först fick Nigella svidande slängar av sleven för sin nya ”enklare” variant på avocadotoast. Och knappt hann skottröken mojna på Twitter innan nästa avsnitt av hennes matshow ”Simply Nigella” briserade med ett nytt fyndigt recept på en caesarsallad tillagad i ugn. ”Hon måste ha tappat det. Vem med sitt förstånd i behåll skulle baka sallad?”, kokade en britt i digitala kanaler. ”Stekt ägg på bränd sallad. Hemkunskapen var tydligen bortslösad på Nigella”, skrev en annan.

8. Tony Irving strippar allt – utom stövlarna

TV4:s giftigaste tyckare Tony Irving svingade sig ut med egen scenshow under året – och valde i ett nummer att klä av sig allt utom sina stövlar.

”Den här showen är ett motgift till potensmedel. Den skulle kunna skrivas ut på recept som botemedel åt sexmissbrukare”, skrev Aftonbladets Jens Peterson i en giftig recension.

Numret gav en för många oönskad repris på Irvings nakenraid på Hötorget häromåret:

 

9. Schyffert och Babben i hor-attack mot Schulman

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 15.44.11

Amanda Schulman ville bara tjäna lite sköna kulor, möjligen för några extra strawberry daiquiris under Almedalsveckan, när hon la upp en reklamtävling i samarbete med ett bilmärke på sin Instagram. Men när hon gjorde det till en bild av en gotländsk grusväg. Det fick Sveriges samlade komikerelit att reagera med avsky. Det hela började med ett Facebookinlägg av Henrik Schyffert som menade att Schulman tog ”MINA minnen av den där vägen och sålde av till några gubbar i Bayern utan att jag hade chans att försvara mig”.

Gotlands stolthet Babben Larsson krämade sedan på med ett ”Jag är sugen på att ropa ’Hora! Hora!’”

10. Pernilla Wahlgren nära döda sin hund i russinreklam

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 14.43.56

Det blev stor sorg i det Wahlgrenska hemmet i april efter att familjens älskade hund Marqy blivit överkörd utanför familjens bostad.

Och ännu ett hunddödsdrama höll på att bli ett faktum när Pernilla Wahlgrens son åt russin i soffan och nya jycken Dino hoppade upp och mumsade i sig uppskattningsvis fyra stycken. Russinkalaset förevigades av Pernilla Wahlgren som glatt delade med sig av det rörande mötet mellan djur och människa – fram tills en vän gjorde henne uppmärksam på att dela kommentarsfältet svämmade över av diaboliska kommentarer om hur russin kan döda en hund. Vips skickade sångerskan dottern Bianca med Dino under armen till djurakuten som frammanade kräkning. En enkel räkning bland slemmet visade att Dino fått i sig hela nio russin och Pernilla kunde göra den ovanliga manövern i dagens nätklimat att TACKA sina följare för rättrådigt ingripande:

”Och förstår ni vilken oerhörd TUR ändå att jag la ut den där bilden på Instagram”

För att sedan fortsätta puffa för sin sponstävling i samarbete med ett russinföretag…

11. Lisa Nilsson googlar fel – och sjunger fel i TV4

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 15.49.12

Stelaste tv-momentet i år var i TV4:s mysprogram.

Efter Lisa Nilssons version av ”Thank god for sändning demons” i ”Så mycket bättre” kom upphovsmannen Kleerup fram och mumlade något brydd. Var det där meningen? frågade han. Lisa Nilsson stelnade. Hon hade sjungit fel ord – ”words” istället för ”boys” men slog genast ifrån sig med att det blev bättre så. I studioversionen ändrade hon dock tillbaka och förklarade att hon googlat och hittat en felaktig version av texten inför programmet.

12. Madonna slungas av scenen

Madonna på Brit Awards Foto: Splash
Madonna på Brit Awards Foto: Splash

Det skulle bli en raffig scenshow, kanske ett magnum opus, när en dansare ryckte tag i Madonnas cape under Brit Awards. Det var tänkt att den skulle lossna. Men det gjorde den inte, i stället slungades drottningen av pop ner från en upphöjning och flög som en vante flera meter – pladask ner i golvet.

– Jag hade ett val – antingen strypas eller falla ihop med capen – och jag föll. Jag skadade inte rumpan, men mitt huvud. Det gjorde jag, sa hon till Jonathan Ross senare i år.

12. Mejlar ut Grammisvinnarna av misstag – och får sparken

Pr-kvinnan Marianne Djudic landade jobbet som pr-ansvarig för Grammisgalan. Och råkade massmejla ut vinnarna i flera tunga kategorier till 200 journalister. Hon själv försäkrade att det bara var hennes egna favoriter hon mejlat ut – men arrangören Ifpi var obönhörlig och sparkade henne från jobbet. Åh. <3

 

13. Caitlyn kommer ut – och Kim vill ha likadana bröst

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 15.54.26Caitlyn Jenner kom ut som kvinna i och med den redan ikoniska intervjun i Vanity Fair i juni och påverkade en hel (väst)värld. Och när plastdottern Kim Kardashian var med under omslagsfotograferingen blev även hon påverkad – till att vilja ha lika schysta bröst.

– Hennes tuttar var som Kourtneys när hon fixat dem. Det fick mig vilja göra ett bröstjobb, sa hon.

 

14. Målade tavla med sin penis i Talang

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 14.55.49

Bonjour. Ja, det var så det började när konstnären Brent Ray Fraser deltog i ”France’s Got Talent”. Med sin egen pensel – sin penis. Inför en häpen jury och fransk tv-publik drog han sedan ner canvasen från ett staffli för att dra några väl valda streck – ta en paus för att spänna biceps och sedan fortsätta jobba på med sitt organ.

15. Gunilla Persson blir skräckmask

gunilla-mask-skack-halloween

Medan lanseringen av en Caitlyn Jenner-dräkt stormade i USA under halloween hade Sverige ett mindre debacle kring Hollywoodfrun Gunilla Persson-masken som sajten Partykungen tryckt upp inför skräckhögtiden.

Gunilla Persson rasade i flera inlägg på Facebook tills Partykungen tog bort produkten. ”Förmodligen av fasa för vad som händer nu”, som Gunilla själv skrev.

LÄS OCKSÅ DEL II: Artistraseri, lägenhetsaffärer och klädselkaos – MISSA INTE!

OCH DEL III här: Raseri, glädje och panik

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB