Startsida / Inlägg

WTF-listan 2015 del II – Galnaste nöjeshändelserna 2015

av Andreas Hansson

16. Lindorff vinner inte – och stormar ut från galan

Lindorff och Bonde söker fru fick inget pris på Kristallengalan i år. Det fick programledaren att storma ut ur festlokalen, vifta till sig en taxi och helt sonika dra hem.

”’Bonde söker fru’ fick inte pris, blev snuvade på vinsten av ’Hela Sverige bakar’. Jag är därför i detta nu i en taxi på väg hem. Besviken och irriterad. Bakning i all ära men hur kan det vinna över äkta kärlek”, skrev hon på Instagram.

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 17.02.16

17. Carl Bildt gör julkalender

Han duckar P4-intervjuer – men tackar ja till julkalendern. När Sveriges Radios decemberverksamhet sträckte ut en hand med en förfrågan tackade exministern genast ja.

Arbetet rullade på – fram tills exministern gjorde halt, protesterade mot manus – och tvingade SR att skriva om det.

– I originalmanus stod det att i ”Santiago växte palmerna…”, då sa han ”jag tror inte att manusförfattaren har varit i Santiago, det finns nämligen inga palmer där. Jag kan inte ställa upp på det här manuset om ni inte ändrar det”, sa producenten Fredrik Olsson till Nöjesbladet.

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 16.34.28

18. Skandalprinsessan söker till ”Bonde söker fru”

Om brevbärarna haft ett hyfsat enkelt jobb med leveranserna till Bonde söker fru-redaktionen så vände snygg-hästbonden Pontus upp och ner på allt. Hans tvåfagra fejja fick hugande män och kvinnor att skriva brev som aldrig förr, till och med skandalprinsessan Paow skickade in, ja inte ett brev, men åtminstone en bild på sig själv.

– Han är ingen snuskbonde som skottar bajs hela dagen utan en hästbonde, liksom. Ingen gubbe, utan en ung kille, sa hon till Nöjesbladet.

Hon ratades dock av Pontus. Kanske hon skulle skrivit ett brev ändå…

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 16.36.49

19. Bingos tuttidning blir ”ny DI Weekend”

Moore var Bingo Rimérs lilla bebis – och tonårsmorsornas hatobjekt tillsammans med Slitz på den tiden som tuttar sålde tidningar. Men sen kom nätporren och sabbade allt för mjuksnusket i tidningskiosken. Moore lades ner 2011

– Folk är trötta på bimboexploateringen. Det är fint med bröst och rumpa men du kan visa upp det på olika sätt, det behöver inte vara tacky bara för det, sa chefredaktören Martin Ridne då till Dagens Media.

Men så gjorde tidningen comeback – med skäggiga (alternativt svartvita) män på omslaget och en saftig prishöjning från 29:90 till 179 kronor.

– Min ambition är att Moore ska vara en rock n’ roll-version av DI Weekend. Men det är en lång resa med tanke på mitt förflutna, sa Bingo Rimér till Dagens Media.

dee

20. Niclas Wahlgren gör låt om kvinnostjärtar

Vi gillar ju Niclas Wahlgren, inte minst efter den famösa intervjun där han nyögonopererad i gula Bonoglasögon berättade allt om återhämtningen efter uppbrottet från Laila. Men när midsommarhelgen ebbade ut och Wahlgrens rumplåt briserade i sociala medier blev vi paffa.

”Du har en stjärt som är den vackraste jag någonsin sett förut. Så vältränad och putande, den står ju fan rakt ut. Så många timmars slit som putsat den till perfektion. Inte konstigt jag har erektion.”

Allt illustrerat på Youtube med en väl inzoomad strandröv i kvinnligt format. Det kom ingen låt om armbågar, fotknölar eller karpaltunnlar från den nyköpta singellyan på Södermalm, dessvärre. Och sen, nu i slutet av året sålde han sitt singelnäste igen. Och sin ”skitbil” på Blocket.

”Tag med bärgningsbil om du tänker slå till. Det lär behövas”, skrev han i annonsen.

21. Regina Lund healade Måns Zelmerlöw till seger

Visst hade Måns en klatschig låt – men dagar innan segern healades han av Regina Lund, som del i en pilotinspelning för TV4.

– Jag spådde honom dels via kanalisering och dels med tarotkort och jag tog även i honom fysiskt och gjorde det jag gör, sa Regina Lund till Nöjesbladet. Och avslöjade att hon healade Conchita Wurst innan hon vann Eurovision också. Så var inte förvånad om du ser Linda Bengtzing uppvakta härliga Lund i vår.

22. Ikonen dör – efter bråk om mejeriprodukter

Den svenska filmikonen Anita Ekberg dog i början av året, familjens kamp för att få stjärnans aska till Sverige blev en följetång. Men mest minnesvärt var ändå hennes sista ord, som brorsdottern Christina berättade om för Nöjesbladet.

– Hon var arg på sin assistent Maria eftersom hon inte hade hämtat yoghurt med kanel som Anita hade bett om.

23. Singelpräster dejtar i tv

Alla ska dejta. Gärna via tv. SVT raggade upp ett gäng singliga gudsarbetare under året och lät dem hitta kärleken i ”Tro, hopp och kärlek”. Under ledning av Mark Levengood. Bomullsmysigare än så blir det inte i tv. Men kärleksfesten sågades brutalt av kändisprästen Roger Jarnehall.

 – Jag skäms som präst när jag ser det här, sa han till Nöjesbladet.

24. Soldoktorn bjuder på flamenco

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 16.11.34

Han är inte bara med som orsak för folk att ta det varligt med semestersolen – kalasbruna Soldoktorn Mikael Sandström fick gå från auktoritet till… ja, gitarrcharmör, när ”Nyhetsmorgon” uppmärksammade Flamencofestivalen i Sevilla i somras.

25. Ulf Lundell går till namn- och Hitler-attack

Nöjesbladets Markus Larsson skrev att Thåström aldrig skulle ”starta en gnällig rockblogg”. Det var något som fick bloggaren (tillika artisten) Ulf Lundell att känna sig träffad, se rött och replikera med att kalla Markus Larsson för ”en giftig liten Hitler”.

– På 70-årsdagen av befrielsen av Auschwitz, vilken tajming, ­sa Markus Larsson.

Men Lundell var inte klar där, han gick även till storms mot Nöjesbladets profil Kristin Lundell och anklagade henne för att ha stulit hans efternamn. Kristin Lundell tog det hela som ett roligt skämt men mindes:

– När jag röstade i valet för några år sedan fick jag dock frågan om jag var syster med Ulf. Det var ett kränkande övertramp som jag gärna tar en officiell ursäkt från valmyndigheten för. Jag har haft ögonkräm sedan jag var 12.

 

26. Gandalf lagar äggröra

En bakissöndag i juli ryckte Gandalf (alias Sir Ian McKellen) ut som en räddande ängel. När huvudet bultade och Sagan om ringen rullade för kanske femte gången postade han ett recept på styvmoder Gladys bästa äggröra: tre ägg, mjölk, salt och peppar. Och instruktionen om hur man gör när man rör ihop allt:

”Lyssna på radio eller prata med dina älskade”.

Skärmavbild 2015-07-26 kl. 17.54.33

27. Smörsångaren pruttar loss på scenen

Ed Sheeran är känd för sin sammetslena röst och sin smäktande musik. Och sin gasiga mage. Artisten berättade om sina gasproblem i somras. Det kan visst gå så vilt till med fiseriet att det slinker med lite ”extra allt” i underbyxorna, inte minst under konserter berättade han. Och Bananas var tvungen att rekonstruera hur det måste låta under en gasig jamsession med Sheen, det kan du spana in här.

Skärmavbild 2015-07-25 kl. 19.28.26

28. Linda Bengtzing blir barnboksförfattare

Linda Bengtzing återvänder till Melodifestivalen med en låt av Robin Stjernberg. Men schlagerpinglan har fler strängar på sin lyra – nu ska hon nämligen bli barnboksförfattare. – Det blir mycket taget från mitt eget liv på mitt Tourettes-aktiga språk. Inte så korrekt svenska utan mer som jag pratar, sa hon tidigare i år.

Alla ska ju göra bokböcker så varför inte – nästa trend är barnböcker.

 

29. Ribbing hutar åt storkönade män

Magdalena ”The Rib” Ribbing gick i ett videoklipp på DN ut och fördömde tacomys, hårborstning och telefonsamtal i kollektivtrafiken. Vad viktigare är att hon punkterade ursäkten ”jag är så välutrustad att jag måste sitta så” från de killar som sitter bredbent på tunnelbanan. ”Är du hygglig och står i så fall”, svarade Ribbing.

Skärmavbild 2015-12-29 kl. 14.26.06

 

30. Brösten gör Caitlyn Jenner bättre på golf

Just de bröst som gjorde Kim Kardashian avundsjuk på Caitlyn Jenner i listans del 1 gjorde även underverk för Caitlyn på golfbanan. För tv-ankaret Matt Lauer berättade hon att hon puttar rejält mycket bättre med ett par behag i brösthöjd.

– Det är inte det att jag försöker få dig att genomföra en bröstoperation, jag låter dig bara veta att det finns en fördel där, sa hon till Matt Lauer.

LÄS ÄVEN DEL III: Sexvideon kostade artisten jobbet, artisten lackade ur – och västen som fick nördarna att rasa MISSA INTE!

Läs Del I här

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB