Startsida / Inlägg

WTF-listan 2015 del III – Galnaste nöjeshändelserna 2015

av Andreas Hansson

31.Persbrandt lämnar Beck – efter 10 000 år ungefär

Man trodde ju inte att det fanns en ände på Beckkvällarna i TV4, inte ens när filmerna började bli sämre och sämre och Persbrandt mer och mer uppsnofsad och stajlad i filmerna, redo att glida in för fyra testosteronstinna alibiscener i filmer som annars mest backades upp av andra skådisar. Men så hoppade han av, eller hur det nu gick till. Efter fyra filmer inspelade av åtta planerade till på köpet.

32. Svenska folket vurmar för reklam

Skärmavbild 2015-12-29 kl. 14.02.24

Finns det någon reklam som inte retar gallfeber på svenska folket är det Ica:s. Året började därför med en chock för många när Hans Mosesson meddelade att han lämnade rollen som Ica-Stig.

Spekulationerna brakade sedan igång kring vem som skulle ta över – kedjan själv gjorde en reklamfilm där både Stefan Sauk och Peter Magnusson gjorde audition. Aftonbladets läsare ville ha Thorsten Flinck i rollen. Men sedan blev det Loa Falkman – som därmed blev av med sitt nyårsjobb i SVT. Han överlever nog på reklampengarna också.

33. Bieber lackar ur och åker hem efter en låt

Justin Bieber hade fyllt den norska arenan. Men han hann bara köra en låt innan någon spillt ut vatten som han skulle torka upp – då fansen vid scenkanten ryckte åt sig hand handduk. Stjärnan blev rasande och bad dem sluta. Det gjorde de inte. Då stormade Bieber av scenen, till flygplatsen och susade hem till USA medan de norska tonåringarna satt som fågelholkar i arenan.

– Jag vill verkligen inte verka elak men valde att avsluta spelningen eftersom att de i främsta ledet vägrade lyssna. Jag är en människa och hanterar inte allt på bästa sätt men jag arbetar på att bli bättre på att svara istället för att reagera, sa Bieber efteråt.

Skärmavbild 2015-12-29 kl. 16.46.51

34. Ett skinnlinne får näthat

När Kaamil Shah ställde upp i den brittiska kunskapstävlingen ”University Challenge” följde han ICKE gängse klädkod. Han blottade rikligt med hud och hårig bringa i den intellektuella airen medelst ett skinnlinne som fick tittare att gå bärsärk i sociala medier.

– Jag ville verkligen inte ha på mig någon gammal jultröja eller tråkig kostym, så jag tänkte bara: jag klär mig som vanligt, sa han efteråt till BBC Radio 5 Live Today.

 

35. GW kommer av sig – pga Dominika och Borg

Dominika Peczynskis och Anders Borgs kärlekstycke slog ner som en bomb i februari.

”CHOCKEN. Anders Borg och Dominika.”, skrev Jessica Almenäs på Twitter. ”Well couldn’t see this coming”, skrev en lika förvånad Anna Brolin. Och lika förvända som alla andra blev Borgs nära vän Leif ”GW” Persson:

– Vad säger du, det hade jag ingen aning om. Jag får ta och ringa upp honom och kolla om det här, sa han till Aftonbladet.

36. Laila Bagge köper tillbaka sitt namn för 1 800 kr

Efter att ha struttat runt med exet Anders Bagges efternamn i evigheter blev det plötsligt lite mer snålt när Niclas Wahlgren krävde att Laila skulle göra sig av med hans efternamn efter deras skilsmässa. Men det var lättare sagt än gjort. Eftersom man bara får ha ett efternamn tvingades tv- och radioprofilen att ta Bagge som mellannamn. Processen för att få tillbaka Bagge som efternamn krävde en signatur från Anders Bagge, vilket hon fick, 1 800 sköna kronor till Patent och registreringsverket och tio veckor i handläggningstid. Som hon själv konstaterade för Expressen: Det hade gått snabbare att gifta sig med Anders igen och skilja sig dagen efter.

 

37. Tilde de Paula krävs på Järvhedens lösenord

När Tilde de Paula skulle gå in på App Store hände, som hon själv uttrycker saken, VÄRLDENS KONSTIGASTE GREJ! Apple krävde henne på – komikern Tomas Järvhedens Applelösenord. Hon gjorde vad alla stjärnor av i dag skulle göra – meddelade saken på Instagram med ett kollage på dem båda. Bananas måste tillstå att det är konstigt att Tomas Järvheden plöstligt dyker upp i ens mobiltelefon, störigt i klass med Solsidans produktplaceringar.

de

38. Carola får feeling – krossar ett glasbord

Under en visit hos Meltzer & Berg fick La Carola sedvanlig ”feeling”, stojade upp på ett glasbord som inte var på hennes sida. Sångfågeln från Hägersten brakade rakt genom bordsskivan.

– Glasskivan vek sig. Jag tar risker och chanser. Allt provar man inte på soundcheck och jag trodde att den skulle hålla, sa hon efteråt.

 

39… och kastar lasso för Ellos-pengar

Kanske var det av samma anledning som hon dök upp i en reklamfilm för Ellos med dottern Zoe.

Under rubriken ”Mitt liv, min historia” strosar sångfågeln från Hägersten, runt på de norrländska vidderna. Hon grillar ved, hugger ved, fångar renar med lasso och torkar imma från rutor med en polotröja för 349 kronor. Hmm. Ja.

40. Rockräven genomför konsert – på en stol

Dave Groohl flög av scenen under Foo Fighters konsert på Ullevi. Efter ett snabbt besök på sjukan körde han vidare – sittandes på ens tol. Rock!

41. Lena PH tävlar med pojkvännen i VM i kärringkånk

Lena Philipsson och Pierre Leander satte krydda på förhållandet – genom att delta i VM i kärringkånk i finska Sonkajärvi.

– För vissa är det en ploj. Men vi satsar seriöst. Jag är en tävlingsmänniska och vill vinna VM, och Lena har sagt att vi inte åker från Finland utan en medalj, sa Pierre Leander inför tävlingen till tidningen Mitt i.

Men det gick sådär, ingen pokal hem till gamla Svedala, inte.

– Det blev ingen medalj, men det gör ingenting. Det är mer en kul grej än en seriös idrottsgren, sa Pierre efteråt till Nöjesbladet.

42. …blir utauktionerad av exet

Efter uppbrottet från lena PH gjorde Pierre Leander vad varje ex skulle göra – sålde sin kärlekstavla av den forna partnern på Tradera. Leander  gjorde det dock till välgörenhet:

”Till förmån för Musikhjälpen säljer jag en fototavla av min fd flickvän Lena Philipsson. Bilden är tagen av mig på Gran Canaria i november 2015. Tavlan sitter idag i en ram med passpartou och mäter 147 cm x 104 cm. Tavlan finns på Lidingö.”

Uppbrottstavlan drog in 7 100 sköna kronor.

Skärmavbild 2015-12-29 kl. 16.58.29

 

43. Bachelor-Pär skulle verkligen INTE hångla i tv – MEN…

Bachelor-Pär Nilsson hade en enda regel: att inte hångla i tv. Men det var det första han gjorde på första dejten han gick på. Och sedan fortsatte det slaskas mule till både höger och vänster i dokusåpan. Han hade i alla fall EN gräns (som han inte verkar ha tallat på):
– Jag skulle aldrig ha sex i tv om det är vad du tänker på.

 

44. Superinstagrammaren Danny kände sig ”övervakad av Storebror”

Danny Saucedo har bjdit på mycket i sina virala kanaler. Till exempel den konspiratoriska filmen ”The lie we live” om hur vår frihet är bedräglig och hur ”goda” företag egentligen är onda. Han märkte av följderna direkt:

”Idag kunde jag varken kommentera på andras bilder, addera folk eller skicka direkta meddelanden just pga materialet jag länkade till. Jag fick en notis där det stod att jag hade en länk med stötande material på min bioÄr det någon som läser det jag formulerar i min mobil just nu? Är mina dokument på mobilen öppet för nån nånstans att läsa??  Jag är riktigt förbannad. Insta eller ska jag säga Facebook, ni börjar bli riktigt läskigaIdag märkte jag för första gången av ”Storebror” i samhället. Jag känner hur jag är övervakad och hur jag vaggas in att tro att jag får göra vad jag vill, säga vad jag vill, tycka vad jag vill i vårt moderna land där yttrandefrihet i alla fall ska verka råda.”

Idag märkte jag för första gången av ”Storebror” i samhället. Jag känner hur jag är övervakad och hur jag vaggas in att tro att jag får göra vad jag vill, säga vad jag vill, tycka vad jag vill i vårt moderna land där yttrandefrihet iallafall ska verka råda. Jag kände mig som Winston i George Orwells bok 1984(handlar kortfattat om ett samhälle med en obligatorisk diktatur. Storebror har tekninska möjligheter att se allt Winston gör, även hans innersta åsikter). I min biografi här på Insta så hade jag en länk till en youtube-video som heter ”The Lie We Live”. En video som uppmanar folk att ”vakna” ifrån den form vi stöpts in i. Hur vi egentligen inte är fria men luras att vi är. Den uppmanar att leva, kanske tillochmed att revolutionera! Det är en bra video som jag tycker folk ska se, och kanske, bara kanske kommer några att tänka till och börja undra om det möjligen kan vara så här illa. Vad vet jag, den utgör väl ett hot mot strukturen.. Idag kunde jag varken kommentera på andras bilder, addera folk eller skicka direkta meddelanden just pga materialet jag länkade till. Jag fick en notis där det stod att jag hade en länk med stötande material på min bio. Vem har satt stopp för min yttrandefrihet? Varför? Är det någon som läser det jag formulerar i min mobil just nu? Är mina dokument på mobilen öppet för nån instans att läsa?? Varför får inte jag länka till vad som intresserar mig eller många av mina följare?! Jag är riktigt förbannad. Insta eller ska jag säga Facebook, ni börjar bli riktigt läskiga. #vakna #globalawakening

Ett foto publicerat av D A N N Y S A U C E D O (@dannysaucedo)

45. SVT missar tolvslaget

Åh, såhär mot slutet kommer årets första fadäs – Loa Falkmans tidsfadäs under diktläsningen på Skansen.

– Vi hade pratat om det innan…, sa Loa efteråt och stirrade stint ner i marken.

– …så det var helt enligt planen, fortsatte han. Och ändrade sig direkt.

– Aningen för tidigt var det, men det var ingenting som störde, tycker jag. Tyckte du det?, undrade han efteråt.

I ICA:s nya reklam driver han själv med tabben – klockrent:

46. Pistolman släpps in på Globenkonsert

Svenska konserter brukar flyta på. Men när en mystisk pistolman lyckades ta sig in i Globen för att underhålla sig med orkestern U2:s dansanta musik brakade helvetet löst, föga förvånande. Storlarm utfärdades och vakter började söka igenom arenan – allt medan publiken inget fick veta. När besökarna på läktarplats sedan forslades ut medan de med ståplats låstes in i arenan utan förklaring till varför vakter susade omkring och letade efter saker blev paniken i arenan synnerligen påtaglig.

 

47. Kommer ut som gay i sexvideo – får sparken

Norska ESC-stjärnan Tooji Keshtkar tävlade samma år som Lorreen och kom i somras ut som gay – i en video som kostade honom jobbet. Det var i musikvideon till årens Pridelåt för Oslo Pride, som spelades in i en kyrka – där han har explicit sex med en präst med sin egen mamma som åskådare i bänkraderna. Norska public service-kanalen NRK tyckte inte att han var lämplig programledaren för ”Lilla Melodifestivalen” efter det. Samtidigt gick talesmän för kyrkan ut och anklagade Tooji för avtalsbrott. De hade enbart fått veta att det var män som skulle omfamna varandra och att änglavingar skulle visas.

– Vi hade ingen aning om att det skulle vara sexscener, säger kyrkchefen Tellef Raustøl.

48. Söt poppojke blir… farlig

Zayn Malik blev ett folkhälsoproblem i de yngre åldersspannen efter att han ”hoppat av” (enligt vissa sparkades han ut) gruppen One Direction. Han förvandlades genast till en badboy som dumpade sin trofasta flickvän via sms och började festa järnet.

49. Framgångsrika bandet i isande popbråk i tv

Mando Diaos Gustaf Norén hoppade av bandet och framträdde i mönstrad mjukisdräkt hos Filip och Fredrik i ”Breaking News” några timmar senare. Det var en märklig intervju där folk efteråt undrade om artisten var hög. Inte minst på grund av hans egen replik ”jag har lite preparat i kroppen”. (Medan Linnea Wikblad gjorde glasstårta bredvid i studion).

– Folk tror att du är hög som ett hus, att det är drogerna som pratar. Inte ens mormor reagerade, sa Viktor efteråt i en podcast.

50. Günther attackerar Zara Larsson

Många hade kanske glömt bort Günther, mannen bakom ”Ding ding dong” och ”Teeny Weeny String Bikini”. Men det var fram tills stjärnskottet Zara Larsson gick ut och ifrågasatte varför det inte fanns någon kvinna bland Bråvallafestivalens huvudakter, till exempel tyckte hon att hon själv var rätt stor.

”Du är en av många fjortisbrudar som är världsberömda i Stockholm och som hypas maximalt men som inte kommer med hits utan endast en massa tjafs”, skrev popreliken från 00-talet.

 

51. Ebbot festar sig genom taket

Under en fest till P3 Guld i Göteborg brast taket i Svenska Grammofonstudions lokaler i Göteborg och Ebbot Lundberg trillade ner i en säng.

Skärmavbild 2016-01-04 kl. 14.07.51

 

 

 

 

Läs del I här och del II här.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB