Startsida / Inlägg

”Det kan bli grisigt”

av maliwah

I väntan på fredagsintervjun med Jim Nyström (som är jättesen men på väg) tog bloggen ett snack med Norrköping Dolphins Johanna Källman inför morgondagens andra semifinal mot Udominate. Guarden berättar om Lasse Johanssons straffträning, gulddrömmarna och om hur hon ser på Udominates tuffa spel.

Norrköping Dolphins körde över Udominate i den första semifinalen.
Men de regerande mästarna räds utmanaren trots krossen.
– De kommer att gå ut med alla möjliga knep för att få oss ur balans, säger Johanna Källman. 

De flesta hade nog väntat sig en jämn semifinal mellan tabelltvåan Norrköping Dolphins och trean Udominate.
Så blev det inte.
De regerande mästarna krossade Umeålaget med 90-59 i den första semifinalen. Men inför match två på bortaplan tror Johanna Källman inte på en lika lätt resa.
– De kommer att gå ut att med alla möjliga knep få ur oss balans, det måste. De är lite fula, eller kanske inte fula men aggressiva och hårda. De har några riktigt duktiga poänggörare och vi har förlorat mot dem. Det känns inte alls som att det är över, verkligen inte. Jag är lite rädd för vad de kommer att ta fram.
Är de fulare än andra lag?
– Nej, det vet jag inte. De viker inte undan och det gör inte vi heller. Det kan bli lite grisiga matcher när vi möter varandra och det gäller att stå upp mot det. Vi måste möta deras aggressivitet med aggressivitet.
”Gillar det här med straff”
De regerande mästarna slutade tvåa i serien, två poäng efter Northland Basket. Trots bara tre förluster under grundserien blev det ingen vila för Dolphins inför slutspelet. Coachen Lasse Johansson beordrade i stället laget till en veckan straffträning.
– Han gillar det här med straff. Vi är inte så överens med pedagogiken, men tyvärr verkar det ju vara bra. Han hittar alltid något att straffa oss för, säger Källman och fortsätter:
– Det är ett sätt för honom att få oss att springa, han hittar på tills vi har sprungit nog många alla intervaller. Jag var lite orolig själv för att vi kört lite för hårt. Men nu har vi trappat ner lite på de värsta intervallpassen så nu känns det bättre.
Känns det som att ni är mer tränade än andra?
– Framför allt förra året tycker jag att man kände att vi hade en fördel för att vi helt enkelt var bättre tränade, så är det i år också. Framför allt fick man själv en chock av se hur mycket det gav, utan att säga något dåligt om andra lag.

”Jättestor skillnad”

Norrköping var inte favoriter till guldet förra säsongen. I år är Dolphins det och Källman märker en stor skillnad på att vara favorit och utmanare.
– Det som var framgångsfaktorn förra året var att vi var bra tränade och hade fokus på försvaret. De gäller att vi har bättre i år och inte tror att det löser sig automatiskt. Det är jättestor skillnad att försvara ett guld än att vara utmanare om ett guld, säger hon och fortsätter:
– Jag är jättesugen på att ta guldet för att kunna säga att man har varit med att försvara ett guld för det är mycket svårare. De andra lagen har inget att förlora när de möter oss samtidigt har det varit så att alla vill slå oss och man har vant sig lite att vara favorit. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB