Startsida / Inlägg

”Som att tänka att Zlatan kommer tillbaka”

av maliwah
Bomben på dagens upptaktsträff var att Tobias Borg återvänder till Södertälje Kings. Han öppnade för det redan under VM-kvalet i somras. Då kändes det dock orimligt att han inte skulle få ett mer attraktivt utlandskontrakt. Men Borgs agent verkar inte riktigt ha gjort jobbet och då blev det Kings. En vinst för ligan som behöver alla stjärnor och profiler som finns, och såklart en jätteseger för Södertälje som nu på allvar seglar upp som den stora guldfavoriten tillsammans med BC Luleå.
Men det är fortfarande flera landslagsspelare som står utan kontrakt. Viktor Gaddefors kommer att spela utomlands och även Thomas Massamba, Alexander Lindqvist och Dino Pita vill ute i Europa.
Lindqvist har dock ryktats till flera ligaklubbar och Norrköping har nämnts som ett alternativ.
– Alex Lindqvist och några andra landslagsspelare är alltid aktuella. Men smakar det så kostar det, det är inget konstigt. Jag hoppas för hans skull att han får ett utlandskontrakt som han förtjänar, säger Adnan Chuk.
Hur stor procentchans är det att han spelar i Norrköping den här säsongen? 
– Jag har liksom inte ens tänkt tanken för jag tycker verkligen att han är värd på riktigt. Det är som att vara coach för Malmö FF och tänka att Zlatan kommer tillbaka. Alex förra säsong, Alex kval och hans  kvaliteter borde kunna leda till ett bra kontrakt. Sedan vet jag inte vart det strulat, om det är agenter, eller var problemet ligger. Men för oss och vår ekonomi är det orealistiskt att hoppas. Men skulle det verkligen sättas på sin spets att vi har chansen vore det tjänstefel av alla att inte ens försöka göra en insats.

Lindqvist själv är fåordig om sin framtid.
– Det går sådär. Det är inget som är klart.
Hur långt bort är det? 
– Det är nog en bit bort.
Vill du fortfarande utomlands?
– Den situation som passar mig bäst kommer jag att ta.

                                                              …

Jämtland och Torbjörn Gehrke levererade upptaktsträffens andra bomb när de presenterades fjolårets MVP i den finska ligan Antto Nikkarinen. Gehrke hoppas att guarden ska fortsätta Jämtlands importsuccé och ta dem ytterligare ett steg i år.
– Med Tobbe Borgs ingång blev det en enorm maktbalans (för Kings och BC). Sedan tycker jag att du har två lag på papperet som ska vara i semifinal i Borås och Norrköping. Men jag ser oss, och möjligtvis Nässjö, som utmanarna. Jag tycker inte att jag ska behöva be om ursäkt för att jag säger att jag tycker att vi har en chans att slå oss in topp fyra. Slå oss in topp två, klart det går, men det är ett banbrytande mål. Vår målsättning är topp fyra.

Får Gehrke rätt är det Uppsala och Umeå som missar slutspel. Axel Nordström saknar Lindqvist och bröderna Person, men är ändå hoppfull trots att laget har en
– Det kommer bli en tuff säsong, men vi får göra det bästa av situationen.
Hur är situationen egentligen?
– Det ser ändå förvånansvärt bra ut många gånger. Vi tränar hårt, vi har samma filosofi. Det är klart att vi inte har samma spets längre, men vi har unga grabbar som jag tror kan ta steget. Det gäller att hitta den här balansen, med rutinerade spelare vet man vilken nivå de kommer vara på. Spelarna man ungt som vi gör och med spelare som bara har någon säsong i sig är ena matchen jättebra och andra matchen är det skit. Så jag tror typ att det är så vår säsong kommer se ut.

                                                              …

Damernas upptaktsträff bjöd inte på några värvningsbomber och med dagar kvar till premiären står Uppsala fortfarande utan coach efter att TJ Jackson lämnat för tränarjobb i USA.
– Tjejerna var lite orolig i början, men nu är de starka. Vi har varit nära med några som tackat nej, men vi försöker hitta någon varje dag, säger Ashleigh Brown.
Finns det någon plan B? 
– Det finns alltid en plan B, men vi kör med plan A. Vi måste hitta någon och lösa problemet. Jag tror att det är nära, förhoppningsvis är det klart snart.
Annars trodde de flesta på femte raka guldet till Luleå med Udominate och Alvik som utmanare.  
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB