Startsida / Inlägg

Stjärnan misstänkt för misshandel

av maliwah

Ken Brown fick lämna Norrköping i januari och plockades upp av Jämtland. I går kom beskedet att stjärnan fått sparken igen. I dag kom förklaringen till varför.

Amerikanen ska enligt Östersundsposten ha blivit polisanmäld för misshandel efter ett krogbråk i lördags. Brown har under dagen talat ut och berättat sin version av vad som hände.

– Jag fick ta emot ett slag av en kille och vad gör jag då? Jo, jag slår tillbaka och sedan kom det vakter. Efter en stund kom någon fram och bad om ursäkt för det som hände. Jag åkte med polisen och fick stanna där i sex timmar. Mer än så blev det inte. Det handlade ju om att jag försvarade mig själv, säger han till ÖP.

Enligt Jämtland är det inte första gången Brown har brutit mot klubbens värdegrund och stjärnan fick därför beskedet att han får lämna klubben i tisdags. Brown själv säger att han inte brutit mot några regler och tar i stället heder och ära av coachen Pontus Frivold.

– Det är Pontus Frivold som gjort det här som en jättegrej. Men det handlar ju om att jag är en stark person som han inte kan hantera. Han har ju själv ingen gameplan inför matcher. Han har ingen aning om hur motståndarna spelar. Det är jag som får ta snacket med spelarna. Det enda han kan säga under matcher är ”högre fart” eller ”mer energi”. Att han nu inte kan hjälpa mig trots att jag varit hans assisterande coach känns tråkigt, säger Brown som tycker att det hela borde skötts på annat sätt.

– Det är ju ingen jättegrej som har hänt. Vi skulle enkelt kunna reda ut det här och gå vidare. Det känns som han (Frivold) är nöjd med att Jämtland nu gått till slutspel. Jag hade gärna velat vara med och ta dem riktigt långt.

Nu har jag ingen aning exakt hur det ligger till i det här fallet, men det är inte första gången Brown är i blåsväder. 2010 blev han avstängd från sin collegelag efter ”allvarligt brott mot lagets regler”.

Guarden har snittat 14 poäng sedan han kom till Jämtland och det kommer hur som helst att vara ett avbräck för Jämtland. Eftersom transferfönstret stängt har klubben ingen chans att ta in någon ersättare och får i stället förlita sig på Adam Darboe, Stefan Hellgren och Serabilo Boucari i slutspelet. Inget ont mot dem, men det lutar mycket åt att Jämtland åker raka vägen ut med 0-3. Oavsett om det Södertälje eller Borås i kvartsfinal.

Fler tråkiga nyheter är att Nortlands Cleo Forsman Goga inte kommer att spela mer den här säsongen. Främre korsbandet är av och det inre uttöjt enligt NSD.
Såklart jättetungt för Forsband Goga och Northland som går in i semifinalserien mot Sallén på lördag.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB