Startsida / Inlägg

”Vi tappar huvudet”

av maliwah
Precis som för två år sedan blev det en blytung förlust i EM-premiären. Efteråt var det såklart besvikna spelare som, mer eller mindre frivilligt, svarade på den samlade mediakårens frågor.
Här kommer en liten sammanfattning av vad som sades:
Elin Eldebrink: 
– Jag vet inte riktigt. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är jättebesviken just nu. Vi får analysera och se vad vi gör för misstag och lära oss. Det är ny match imorgon.
– Jag kan inte säga vad som händer, vi missar några skott och tappar aggressiviteten i försvar och låter dem få några returer. Det är svårt att spela när de hela tiden får nya chanser.
Om fortsättningen:
– Vi vet ju vad som gäller, det är bara att köra. Det är tre matcher till och ingenting som är avgjort nu bara för att vi har förlorat den här.
Det snackades mycket om Kristi Oliver inför matchen. Frida Eldebrink plockade bort henne så gott som totalt. I stället var det rutinerade Zuzana Zirkova som sänkte Sverige med 26 poäng.
Louice Halvarsson tyckte att Sverige tappade bort henne.
– Det var ingen som visste om hon skulle spela. Hon vart som en, inte överraskning, men vi kanske skulle ha gått in lite hårdare på henne.
Blev det för mycket fokus på Toliver? 
– Det kändes nästan så. Det var väldigt mycket fokus på henne och jag tycker vi fick stopp för henne ganska bra. Det öppnade upp för sjuan (Zirkova) ganska mycket.
Förbundskapten Lars Johansson håller dock inte med.
– Jag tycker mer att det var individuella prestationer. Hon hängde i några treor, sen har hon det här unika att hon går på offensiv retur nästan redan innan skottet går. Hon är bra.
Frida Eldebrink var mest besviken av alla.
– Det känns inte så bra efter att förlorat matchen.
– Jättetråkigt.
– Vi gör några enkla misstag som de utnyttjar samtidigt som vi missar. Då blir det så, det svänger snabbt i basket.
Vad beror det på? 
– Det är svårt att säga. Vi får kolla på videon och bara lära av våra misstag.
– Vi har egentligen gjort så här i alla alla kval och EM och sen har vi gjort succé efter så det är lite så vi jobbar. Vi förlorar första matchen och vinner resten.
Hur laddar ni om? 
– Det är bara att åka hem och käka och gå och lägga sig och sova, ny dag imorgon.
När kan du släppa besvikelsen? 
– När man går och lägga sig får man försöka tänka på något annat.
Elisabeth Egnell: 
– Man är förbannad och besviken, det är knappt så att man fattar att det har hänt. Det är klart att det är en mardrömsstart, men det lärde vi oss från förra EM att det gör det intressantare.
Vad är det som händer? 
– Vi tappar momentum och taget om matchen. De gör det helt till deras match. Vi kämpar på men vi spelar inte som vi vill och forcerar lite för mycket, okoncentrerat.
Hur mycket nerver? 
– Jag tycker inte att det var så mycket nerver. Jag upplever inte att vi var skakade. Mer att vi slarvar och går ifrån sättet vi vill spela.
Lars Johansson: 
– Jag tycker att vi gör en riktigt bra första, både framåt och bakåt. Framför allt bakåt. I tredje tappar vi, det är små saker som blir stora saker. Det är egentligen inte en spelare som felar, det är en lagkollaps. De äter sig närmare och vi blir lite frustrerade.
Vad är den största anledningen till att ni förlorar? 
– Returtagningen. Det är en jätteenkel analys och för många frustrationsfoul som sätter den på linjen. Men hade vi inte tappat returtagningen, hade frustationsfoulen inte kommit.
Tappar ni lite huvudet lite? 
– Ja, det tycker jag att vi kanske tappar huvudet. Det är så lätt när man blir frustrerad att man tappar fokus. Visst är det så.
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB