Startsida / Inlägg

Tillman har gjort sitt i landslaget

av maliwah

Jurgita Kausaite utsågs till ny förbundskapten för två veckor sedan. Nu har hon valt sina assisterande coacher och det är meriterade namn som presenteras. Alviks tränare Francisco Pinto, som i fjol blev årets coach i basketligan, och förre storspelaren Dennis Aulander presenterades på tisdagen.
Det blir alltså en helt ny trio som ska leda landslaget mot EM i Tjeckien. Redan i november är det skarpt läge när Sverige ställs mot Spanien i EM-kvalet.

En som inte fick frågan om att bli varken förbundskapten eller assisterande är Jens Tillman. Många spekulerade i att skulle bli den nya förbundskaptenen, men Luleås och U20-landslagets coach fick aldrig frågan.
Nu har han gjort sitt i landslaget.
– Jag var kanske inte helt besviken att det inte var jag för jag tycker att Jurgita är ett bra val. Jag skiter i att hon är tjej, jag tycker att hon är bra för att hon är bra basketmässigt. Sen om hon är tjej eller kille det tycker jag är helt oviktigt. Jag gillar inte grejen som man gjorde att det är så bra att det är en tjej. Det är otroligt skitsamma. Jag tycker att det är ett bra val, men jag hade gärna på något sätt varit med i diskussionen. Även om man inte trodde att det gick för Eurocup och allt det där, säger han och fortsätter:
– Jag är inte skittjurig, men jag är inte så intresserad av att vara med med i något landslag nu överhuvudtaget. Vad ska jag göra det för?
På grund av att du inte var med i snacket? 
– Lite, men inte helt. Också att det tar rätt mycket tid och man har varit med ganska många år nu, äh, det finns annat som är kul också.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB