Startsida / Inlägg

Galna schemat, jämna ligan och lite annat

av maliwah
Södertälje Kings har under ligans första vecka betat av tre väntade topplag. Först Norrköping, sedan BC Luleå och i dag Borås Basket.
Det resulterade i två segrar och en förlust. Så vad kan man dra för slutsatser efter mästarnas ”galna schema” (Vedran Bosnics ord)?
Kingstränaren själv får svara på det.
– Jag pratade med killarna om det, att det här är tre lag som kommer att fajtas om guldet. Det är tre bra och olika lag. Det kanske vara något annat lag med där, men det är jämnt just nu och det visar resultaten. Vi har lite problem med skador och vår amerikan (Cameron Rundles) klarade inte tryouten. Det jag ser från de här tre matcherna är att det kommer att bli väldigt intressant och en väldigt jämn liga.
– Vi förlorade en tajt match mot Luleå och nu har vi vunnit än. Jag är glad över det. Det är en bra början. Det är många saker som vi måste förbättra och på onsdag spelare vi Europe Cup mot ett väldigt bra lag. Vi har många nya spelare och försöker hitta vår identitet.
Kommer ni att ersätta Rundles? 
– Vi vet inte just nu. Jag vill fortsätta jobba med de spelarna och se vilken nivå de kan komma till och sedan vilken position vi behöver spelare. Jag tror att vi kommer att fokusera på de här spelarna som vi har nu en period och sedan är allt möjligt.
Bosnic trycker mycket på att det är ett helt nytt lag med bara tre spelare som spelade tunga minuter i fjol (Spires, Bizaca, Lejasmeijers). Men Jonte Karlsson köper inte riktigt det.
– Går man bort sig och inte är med mot Södertälje straffar det sig på en gång. Han får säga vad han vill, men han har spelat med det där laget i fem år. De där spelarna kan spelet väldigt bra och är bra på att förstöra för en, säger han efter lördagens förlust.Den största snackisen från kvällens möte var annars Jakob Sigurdarson osportsliga foul med 20 sekunder kvar som avgjorde matchen. Här kommenterar Karlsson (inte) det.

Själv är jag mest glad över att ligan verkar bli jämnare i år. Alla har slagit alla den första veckan (utom Umeå som ändå fick lite hopp efter Nässjömatchen) och det är väl precis så man vill ha det.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB