Startsida / Inlägg

Första affischen för Veronica Mars comeback

av Stefan Hedmark

I går fick vi se hur affischen för ”Veronica Mars” ser ut, filmen som blir ett intressant ekonomiskt projekt under våren. Det blir ett test för att se hur långt fansens kärlek bär en serie som fick god kritik, överlevde tre säsonger och nu blir film tack vare en passionerad insats via crowdfunding-sajten Kickstarter. Över 91000 små donationer gav till sist mer än fem miljoner dollar för att finansiera filmen. Det är rekord för Kickstarter.

Den 14 mars har ”Veronica Mars” amerikansk biopremiär. Det blir en smygstart i lanseringen för att testa intresset. Därefter får vi se.

veronica-mars-movie-poster

Kristen Bell återvänder i huvudrollen som detektiven Veronica Mars, och som taglinen antyder tvingas hon i filmen att gå tillbaka till sina rötter. Seriens skapare Rob Thomas har skrivit manuset och regisserar.

Tv-serier som tar steget över till film, där både rollista och skapare följer med, är inte så vanligt. Vi hade ju ”Sex and the city”-filmerna, och de var kassasuccéer, men det kan även hävdas att framför allt tvåan sänkte varumärket. Hur det går för en annan HBO-serie, ”Entourage”, nu när filmversionen snart ska spelas in får vi se. Jag skulle hävda att den serien tappade så pass mycket mot slutet att vi inte behöver en film som kör konceptet helt i botten.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB