Startsida / Inlägg

Robocop missar en Apple-chans

av Stefan Hedmark

Man kan tycka vad man vill om nyinspelningen av ”Robocop” (1987), och många lär ha åsikter när den kommer. Men marknadsföringen har varit smart och legat helt i linje med de ambitioner som både filmskaparna och Joel Kinnaman haft. Filmen ska bjuda på en actionfest, men även ha en hjärna och ligga nära vetenskapen.

I det senaste pr-klippet bjuds vi på en presentation av företaget Omnicorps senaste produkt, något som kommer att revolutionera världen. Kul att se, men jag hade föredragit om man tagit tanken hela vägen och skapat en presentation inför publik. Kanske filmat det med vanlig handhållen kamera. Lite sämre kvalitet, för att öka trovärdigheten. Och framför allt, anlit Michael Keaton. Han spelar Omnicorps vd i filmen och skulle ha kunnat göra en Steve Jobs-presentation i det här klippet som heter duga.

”Robocop” har svensk biopremiär den 7 februari.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB