Startsida / Inlägg

Goda nyheter för Dallas-nördar

av Stefan Hedmark

”Dallas” gjorde comeback i amerikansk tv häromdagen med nytappningens tredje säsong. Det är den första utan Larry Hagman som JR Ewing, även om hans ande märks tydligt. Första avsnittet börjar med att Bobby (Patrick Duffy) står och tittar på Miss Ellies, Jocks och JR:s gravar och konstaterar att ”Det är bara jag kvar nu”.

I övrigt kämpar man på med de väntade ingredienserna. Cliff Barnes är en ständigt närvarande fiende till familjen Ewing, även om Mitch Pileggi (Skinner i ”Arkiv X”) bidrar med färskare blod. För de verkliga ”Dallas”-nördarna var den bästa nyheten dock att splitscreenen är tillbaka i introt. En snygg koppling till den gamla serien, sorgligt frånvarande i de två första säsongerna.

Så här ser det alltså ut nu:

dallass-new-opening-credits-whose-split-screen-do-you-like-best

Och så här såg det ut 1986:

Skärmavbild 2014-02-28 kl. 14.21.57
Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB