Startsida / Inlägg

Steve Jobs lever

av Stefan Hedmark

Steve Jobs spöke svävar över Hollywood just nu. I går släpptes, via Entertainment Weekly, en poster för nya HBO-serien ”Silicon Valley” där det är tydligt att inspirationen kommer från ett klassiskt foto på Apple-pionjären.

silicon-valley_675x1000

Dessutom fick vi veta för några dagar sedan via Variety att David Fincher funderar på att regissera en film om Jobs, som baseras på Walter Isaacsons suveräna biografi. Det kommer inte direkt som en nyhet eftersom Aaron Sorkin har skrivit manus och Scott Rudin producerat – tillsammans skapade trion en riktig Silicon Valley-klassiker, ”The social network” (2010).

Sorkin kommer att fokusera sitt manus på tre nyckelscener, tillfällen då Steve Jobs skulle presentera avgörande produkter i sin karriär – första Mac:en, NeXT (efter att han lämnat Apple) samt iPoden. Detta i ett försök, skriver The Daily Beast, att komma undan vad Sorkin beskriver som en oundviklig ”från vaggan till graven”-känsla som biografier ger. Låter som en frisk fläkt.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB