Startsida / Inlägg

Pierce Brosnan tillbaka som agent

av Stefan Hedmark

Efter Pierce Brosnans farväl som James Bond 2002 med ”Die another day” har han visat ett svalt intresse för att hålla i en pistol och ränna runt efter skurkar. Visst, han drev med sin agentroll i ”The matador” (2005) och medverkade i thrillers som ”Seraphim Falls” (2007) och ”The ghost writer” (2010)… men i den sistnämnda var han blott premiärminister och inte en pistolsvingande hjälte.

Men nu har Pierce fått blodad tand igen. Bilden nedanför är den första ur ”November man”, en thriller där han spelar en före detta CIA-agent som tvingas konfrontera en kollega som han en gång lärt upp. Låter som en roll klippt och skuren för Liam Neeson, men han kan ju inte spela alla före detta CIA-agenter som tvingas tillbaka i tjänst på film.

Men visst ser Pierce bekväm ut? Stadigt grepp om pistolen, lämpligt klädd för generisk action, bestämd blick som vägrar se bakåt bara för att det nyss exploderade något bakom honom. Man får önska honom lycka till.

November_Man_Pierce

”November man” regisseras av Roger Donaldson som regisserade Brosnan även i ”Dante’s Peak” 1997. Filmen beräknas få premiär senare i höst.

 Foto: Irish Dream Time

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB