Startsida / Inlägg

Töntiga politiker som vill vara med i House of cards

av Stefan Hedmark

I dag är det premiär för andra säsongen av ”House of cards” på Netflix – och luften dallrar av spänning. Det är inte bara du och jag som är sugna på att klämma allt på en gång, även politiker älskar den här serien. Det gäller inte minst den tyngsta av dem alla, Obama. Men även amerikanska kongressledamöter är så pass förälskade i serien att de ställer upp i nedanstående, en slags halvpajig reklamfilm/parodi ihopsatt av sajten NowThisNews.com.

Flera av de som medverkar i klippet är ganska tunga, både demokrater och republikaner. Jag förstår varför de älskar serien; den är mycket välgjord och gör Washington till en betydligt mer rafflande plats än vad den är i verkligheten. Men samtidigt kan man ju fundera på om dessa representanter för kongressen, som alltid hamnar lägst i förtroendeundersökningar bland amerikanska väljare, tycker att de tjänar på att idolisera en korrumperad, mordlysten politiker som Frank Underwood (Kevin Spacey).

Kanske hade det varit bäst för dem om de nöjt sig med att bara älska serien privat, som vi andra, och inte varit så töntigt ivriga att kasta sig på succétåget.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB