Startsida / Inlägg

Detektiven som fick en ny chans

av Stefan Hedmark

Liam Neeson harvar vidare i actiongenren och nu har han tagit sig an en klassisk detektiv – Matthew Scudder, som figurerar i flera böcker av Lawrence Block. En trailer har anlänt för ”A walk among the tombstones” och det känns tryggt att filmen ligger i regissören Scott Franks händer. Han är känd för sina manus till ”Get shorty” och ”Out of sight”, samt ”The lookout” som han både skrev och regisserade. Samtliga filmer är hårdkokta, välgjorda genreverk vars ton, i teorin åtminstone, passar ”A walk among the tombstones” väl.

Det är inte första gången Matthew Scudder har hamnat på vita duken. Jeff Bridges spelade honom i ”8 miljoner sätt att dö” (1986), som Oliver Stone skrev manus till. Tyvärr blev det pannkaka av det hela. Det jag minns av filmen är att folk står och skriker åt varandra i flera scener i något slags desperat försök att få det att se spännande ut. Stone gjorde även stora förändringar i manuset från hur Scudders liv ser ut i böckerna.

Av trailern för ”A walk among the tombstones” ser den nyare tappningen ut att lyckas bättre. Fast det krävs inte mycket.

8-million-ways-to-die-9

Foto: TriStar Pictures

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB