Startsida / Inlägg

Cage tar ett steg framåt, ett steg bakåt

av Stefan Hedmark

Nicolas Cage är väl en av de filmstjärnor som vi gillar att skälla ut allra mest. Runt åtta av tio Cage-rullar är ju skräp, mer eller mindre. Och han är flitig, så det är en ansenlig mängd vi pratar om. Till viss del är det sorgligt eftersom vi ju vet att Cage kan bättre. Han fick en välförtjänt Oscar för sin insats som alkoholist i ”Farväl Las Vegas” (1995). Samtidigt får man känslan att han inte riktigt bryr sig om sin karriär, så varför ska vi?

Men så kom trailern för indiefilmen ”Joe” (svensk biopremiär 1 augusti). Där visar det sig att Cage har satsat på något seriöst och man inser att undrens tid inte är förbi. Det kan fortfarande göras bra Cage-filmer, verkar det som.

Men för några dagar sedan släpptes även en första trailer för ”Left behind”, där Cage spelar en pilot som  blir inblandad i en mycket actionspäckad apokalyps. Och man inser att det är klart att ”Joe” nog mest är ett gudomligt undantag…

För övrigt: ”Left behind” är baserad på en serie bästsäljare som på svenska heter ”Lämnad kvar”. Böckerna filmades i början av seklet som tre lågbudgetprojekt med Kirk Cameron. De fick väl sin (kristna) publik, men Nicolas Cage-nyinspelningen är en betydligt mer påkostad historia. Den ska få premiär senare i höst/vinter.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB