Startsida / Inlägg

Sevärt på dvd

av Jens Peterson

frankie_alice_nordic-13540150-frntl
Färre filmer får chansen på bio. Den här veckan har det kommit en rad filmer som är värda uppmärksamhet direkt på dvd.
Som ”Frankie & Alice”, där Stellan Skarsgård har ena huvudrollen mot Halle Berry. Den bygger på verkliga händelser om en strippa som har flera motstridiga personligheter inom sig. Hon får vård av en psykiatrisk läkare spelad av Skarsgård. Filmen var klar 2010 och Halle Berry blev Golden Globe-nominerad för rollen. Först nu når ”Frankie & Alice” Sverige.
Ett annat sevärt par är Juliette Binoche och Clive Owen i ”Words and pictures”. De är lärare som möts på skolan när hon är nyanställd. Han undervisar i engelska och litteratur, hon i konst och teckning. Det blir en strid om vilket som uttrycker känslor bäst. I kärleksdramat dominerar också hans alkoholism och hennes reumatism.
”Top dog” är en stark brittisk gangsterthriller kring fotbollshuliganer.
”Serena” är inte lika bra som de ovanstående, trots att den är regisserad av Susanne Bier. Och har Jennifer Lawrence och Bradley Cooper i huvudrollerna. David Dencik har en annan viktig roll i dramat kring ett sågverk i Carolina 1930. Susanne Biers filmer verkar bli bättre när hon själv skriver manus.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB