Startsida / Inlägg

Leva på honung och champagne

av biodlaren .

Tog receptet på citronsorbet, men bytte den färskpressade citronsaften mot en slatt överbliven kalas-skumpa och sockret mot hemproducerad honung.

Voila – honungsskimrande champagnesorbet.

Vansinnigt gott.

Blanda i kastrull på lite värme, låt svalna, vispa äggvitorna stenhårt för sig, blanda allt och häll raskt ner i glassmaskinen. Några överblivna frusna jordgubbar kan med fördel proppas ner också, men av estetiska skäl inte förrän på slutet, när det är nästan klart.

Godare rester får man leta efter.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB