Startsida / Inlägg

Sätt en tryffel i naveln

av biodlaren .

Jag ska göra honungstryffel och ge bort.

Receptet är enkelt:  Värm honung, smält ungefär lika mycket mörk choklad av god kvalitet, rör ihop. Eventuellt också med en rejäl klick smör. Blanda sedan ner kakao tills massan blir lagom fast. Kan också spetsas med någon god likör.

Kavla mellan plastfolie och skär.

Bitarna blir festligare om de sedan rullas i kakao eller annat kletskydd och placeras i en form. Av folie eller direkt i naveln, som gåva till ett speciellt tryffelsvin, är mest en smaksak.

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB