10 juni 2015 @ 18:10

Ny flyttar jag – hänger du med?

Nu är det officiellt att jag flyttar min blogg till amelia.se (Smygstart idag onsdag)

Jag har längtat och sett fram emot den här flytten! Att få lite ny energi och ta med er läsare till ett nytt spännande forum!

Här ligger min blogg tillsammans med ett härligt gäng, bl a Malin Berghagen, träningsproffset Annika Sjöö, Malin Wollin, Jennie Hammar och inredaren Andrea Brodin. Förutom oss bloggare bjuds det en härlig mix av spännande artiklar på sajten.

Välkommen in, hoppas ni hänger med… och lämna gärna kommentarer!

Klicka på bilden så kommer du till bloggen. Och HÄR kan du läsa en intervju med mig. Skärmavbild 2015-06-10 kl. 17.59.24   Jag tackar Aftonbladet för alla roliga år och alla härliga människor jag fått äran att jobba med!

9 juni 2015 @ 22:24

10 picknickplädar!

Åh vackra juni!

Häggen och syrenen blommar hand i hand, vi klipper gräset kanske för första gången på sommaren, vi planerar för fullt inför midsommar, vi stressar mellan skolavslutningar och en och annan picknick.

Och på tal om picknick. Det är något som jag saknar. Jag gjorde det ofta i 20-årsåldern, tog korgen och en filt till Vita Bergsparken på Södermalm… 10 år senare fick jag barn och mysiga picknickar på stranden med fruktbitar och saft avlöste varandra.

Men nu? Aldrig….

Nä, ändring på det! Funderar friskt på vad som skulle vara bästa picknickmaten…… wraps, sallad…. har du nån specialare som passar sig för picknick?

Tills dess drömmer mig bort i H&Ms vackra picknickbilder…. lite ”glamping” som jag skrev om i ett tidigare inlägg!

hmprod glamp hm

picknick, picknickfilt, pläd picknick, picknickfilt, pläd

7 juni 2015 @ 17:28

Snygga designlampor!

Ofta när jag frågar vänner och bekanta vad de skulle kunna tänka sig att lägga ner pengar på hemma så svarar nästan alla ”lampor”. Och lampor är faktiskt ”pricken över i” i ett rum. Har man ett rätt trist rum så kan en maffig lampa vara the shit. En lampa är också ett perfekt sätt att skapa kontrast i ett rum.

Har du ett romantiskt inrett rum kan en spetslampa eller kristallkrona bli på tok för mycket. Bryter du av med en ruff industrilampa eller cool dansk designlampa, då får du en skön kontrast som bryter stilen.

Här är ett gäng häftiga lampor från portugisiska företaget Delightfull.

norah-unique-classic-ceiling-dining-stilnovo-lamp-01

brubeck-hanging-dining-sculptural-lamp-01 billy_desk_adjustable_extendable_functional_reading_industrial_funny_vintage_lamp_01 neil-unique-sci-fi-ceiling-sphere-midcentury-modern-lamp-01 matheny-suspension-light-fixture-brass-tubes-stilnovo-chandelier-01 hanna_unique_ceiling_dining_vintage_lamp_01 ella_unique_fifties_ceiling_dining_stilnovo_lamp_01 duke_hanging_dining_sculptural_lamp_01 coltrane-unique-midcentury-modern-lamp-suspension-lamp-01 charles-architectural-round-ceiling-fixture-multi-light-fifties-chandelier-01 clark-ceiling-vintage-lamp-01

Avslutar med deras kollektion med lysande bokstäver och siffror. Coolt och effektfullt!delightfull1 delightfull2

4 juni 2015 @ 09:04

Sååå snygga tapeter!

Nu är det nedräkning. Inom kort flyttar bloggen och jag tror verkligen ni kommer gilla min nya plattform. Jag kommer blogga om samma saker, men bli lite mer personlig och visa lite mer bilder från mitt hem (har ju varit sparsmakad på den fronten…. det blir ju lätt så när man alltid renoverar och fixar och joxar hemma!). Hur som helst, vid det här laget vet ni ju att jag älskar ju Ellos, hur de hottat upp sina kollektioner de senaste åren, speciellt på inredningsfronten! (Och nej jag är INTE sponsrad av dem!) Jag trodde nog att jag sett min sista ananas i inredningar för denna gången… men icke.Har ni sett den här underbara tapeten!!! 79-0578_main   Och här är fler av mina favorittapeter ur Ellos tapetkollektion…. tapeter ellos

 

Ses i morgon igen!

Tjing*

 

31 maj 2015 @ 06:53

8 ursnygga duschdraperier!

Duschdraperier är ju rätt tråkigt att införskaffa. Vita, svarta, grå eller fult randigt à la 80-tal….

Jag hade ett marmormönstrat draperi från Ferm Living, men eftersom vi har så mycket järn i vattnet hemma så blev det orangefärgat på nolltid.

Så nu är det dags igen att inhandla ett….fastnade för palmerna från Ellos, draperiet kostar bara 249 kr – toppen!

Vilken är din favorit?

duschdraperi duschdraperi duschdraperi

25 maj 2015 @ 20:51

Alla pratar om glamping!

Har du hört talas om ”glamping”? Ordet som det surras lite var stans om. Glamour + camping …… och du kan precis gissa dig till vad det är!

Vanlig camping fast med en lyxigare tvist. Ta med kristallglasen och bubblet, glöm sovsäcken och ta istället med dig fluffigt duntäcke och ditt bästa påslakanset. En mohairpläd värmer skönt i sommarnatten, liksom massor av vackra lyktor, glöm inte heller din sköna nattcreme till ansiktet, varma fårskinnstofflor och morgonrock till frukoststunden som kantas av färska bär, lyxkaffe och en fyllig ostbricka.

Här är bilder från Åhléns, som helt förstått charmen med glamping!

ahl ahlens ahle

 

25 maj 2015 @ 19:11

Så fick jag barnen att städa – med glädje!

Oj vad mina barn har städat i helgen. De är 11 och 12 och sitter helst med näsan i sin iPad eller telefon.

Har jag mutat dem? Njaaeee. De frågade vad de kunde göra för sysslor här hemma för att tjäna ihop lite extra pengar.

Fair enough. De vill hjälpa till här hemma, bra moral tänker jag.

Så på vår svarta tavla i köket har vi gjort en lista på saker. Städa handfat 20 kr, dammsuga övervåningen 50 kr, vilka tvätt 30 kr… osv osv……

HA! Och det var helgen vi blev fattiga! Ska barnen fortsätta vara så här hjälpsamma måste jag nog sänka ”lönen”. Sonen har dragit in 550 kr och dotter 380 kr. Men otroligt skönt – jag fick plötsligt mer tid över samtidigt som barnen får lära sig att hjälpa till…. och få en insikt om hur jobbigt det är att plocka upp när någon bara kastar saker på golvet.

Griffeltavla är ju inte direkt någon nyhet men jag kan varmt rekommendera att ha en griffelavla hemma. Här kan man skriva recept, inköpslistor, to-do-lists osv. Och till hösten kommer Beckers med griffelfärg i andra kulörer än svart! Så håll utkik!!!

chalkboard-wall-inspired-design-3-on-wall-design-ideas Foto: Pinterestmio Foto: Mio

rebelwa Rebel_walls_blackboard_wallpaper

Foto: Rebelwalls.se

24 maj 2015 @ 21:48

11 ursnygga stråhattar under 300 kr!

Denna helg är första helgen på väääääääldigt länge som jag faktiskt har andats ut, lite. Jag har till och med hunnit avnjuta morgonkaffet i solen och jag har kommit ifatt med tvätten, någorlunda!

Men det bästa av allt är nog att mina barn har hjälp till att städa här hemma. Mer om hur jag lyckats tar jag i nästa blogginlägg.

Denna helg firade jag solens värmande strålar med att köpa en stråhatt och dricka ett glas rosé i solen!helena aro, stråhatt

stråhattar Skärmavbild 2015-05-24 kl. 21.44.28

14 maj 2015 @ 23:02

11 roliga fotoappar!

Jag får ofta frågor från både vänner och er läsare vilka filter jag brukar använda på Instagram.

Faktum är att jag brukar ofta blanda flera. Camera+ är min absoluta favorit (för även om minnet är fullt i telefonen så går det att fortsätta fota med denna app!).

Och har man väl börjat fotoredigera…. ja då kan timmarna flyga iväg rekordsnabbt!

Så  här har jag samlat ihop mina 11 bästa apptips.

Slide6 Slide5 4 Slide2 3 appar sista