Startsida / Inlägg

Alkoholist – javisst! Ett oväntat avslöjande

av Cecilia Gustavsson

När jag intervjuade Monika Fagerholm (som fick Augustpriset för ”Den amerikanska flickan”) om  hennes nya roman blev jag minst sagt paff. Jag hade läst någonstans att hon var en ”beroendepersonlighet”, alltså gick in för saker grymt mycket ibland, och frågade om det. Då berättade hon plötsligt att hon slutat dricka sprit. Hon är nykter alkoholist.

Jag undrade om jag hört rätt förstås – har aldrig hört talas om detta. Så det blev en spännande intervju, om nya boken ”Glitterscenen” och även om alkoholberoendet. Monika F var mysig, kaxig och speciell på samma gång, roligt. Här är intervjun.

FAGERHOLM_02.gif
augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB