Startsida / Inlägg

Augustpriset klart – vem bör få nästa?

av Cecilia Gustavsson

Bonniers kammade hem det skönlitterära Augustpriset även i år (förra året gick det till PO Enquist) med ”De fattiga i Łódź” av Steve Sem-Sandberg. En berörande roman om ett judiskt ghetto under andra världskriget – jag läste delar av den när den kom, men sedan kom andra jobbrelaterade böcker i vägen.

Läs om alla vinnarna här.

Har ni några favoriter, som är värda Augustpriset? Nästa år kommer bland andra min favvo John Ajvide Lindqvist med en ny läskig roman, och Klas Östergrens senaste, den hyllade ”Cigarett”, kan den möjligen räknas till nästa års nomineringar? Sedan vore Kerstin Ekman en värdig vinnare, men jag är tveksam till att hon hinner komma med något nytt, nu efter ”Mordets praktik”. Susanna Alakoski kommer med en ny roman ganska snart, men hon har ju redan fått priset för den utmärkta ”Svinalängorna”.

Vilka tycker ni ska tilldelas detta prestigefyllda pris?

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB