Startsida / Inlägg

Från folkhögskola till PR-byrå

av Cecilia Gustavsson

I går lyfte jag ögonen från boksidorna och föreläste om mitt jobb och journalistik i allmänhet inför en folkhögskoleklass. Det är min kompis Kicki som är lärare där, och eleverna kommer från massor av olika länder.

Jag fick en hel del kul frågor som fick mig att fundera lite över jobbet. Typ ”Vad är roligast med arbetet?” (Svar: Egentligen allt) och ”Vem skulle du helst vilja intervjua?” (Svar: Joyce Carol Oates live, jag har ju gjort det via mejl).

Det var inte alls läskigt, för de var så intresserade och ställde så många frågor – roligt!

Tre timmar senare befann jag mig på en stylish PR-byrå i centrala Stockholm för att intervjua Mattias Ronge om hans debutroman ”Tittaren”. Så kan det gå.

 

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB