Startsida / Inlägg

Nytt år, nya bokhögar

av Cecilia Gustavsson

Alltså nu får jag skärpa mig med bloggen. Massa helger och väldigt många böcker är inte bra för bloggmoralen. Här är lite av det nya/nyutkomna som legat på skrivbordet den senaste tiden:

• ”Låt de gamla drömmarna dö” av John Ajvide Lindqvist. En samling av alster i olika genrer. Skräck förstås, men också scener ur tv-manus och en absurd berättelse där författaren gör sig själv till väldigt osympatisk typ. Intervju kommer på lördag.

• ”Oskuldens tid” av Edith Warton. Nyutgåva i pocket. Ni kanske har sett filmen med Michelle Pfeiffer? Bitsk skildring av New Yorksocieteten i slutet av 1800-talet. En passionerad kärlekshistoria hotar att bryta konvenansen totalt. Mer om denna i kommande Söndagsbilagan.

• ”Stjärnlösa nätter” av Arkan Asaad. En debutroman som bygger på författarens egna upplevelser: När han var tjugo giftes han bort mot sin vilja, med en kusin som han inte kände ett dugg för. Modigt och intressant.

• Till sista andetaget” av Anne Swärd, ny på pocket. En snyggt komponerad och annorlunda kärlekshistoria om den unga tjejen Lo och den flera år äldre, udda killen Lukas. Berättelsen växlar mellan hennes barndom och liv som vuxen.

• ”Hemligheten” av Philippe Grimbert. En roman som bygger på verkligheten. En lite pojke växer upp i efterkrigstidens Paris. Genom en vän till familjen får han veta att hans mammas och pappas historia inte alls är som han trott. En efter en rullas hemligheterna upp.

 

 

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Lukas Jacobson, Hanna Lindström, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB