Startsida / Inlägg

Superbra bok: De imperfekta

av Cecilia Gustavsson

Vissa slår till och skriver en debutroman som är lysande. Nu finns Tom Rachmans ”De imperfekta” på svenska. Här är mer om den:

Boken består av en rad människoskildringar, där författaren sanslöst välformulerat berättar om ett gäng som jobbar på en tidning i Rom. Arbetsplatsen har de gemensamt, men det handlar mest om deras privatliv. Här finns den karriärlystna chefen Kathleen, den folkilskna redigeraren Ruby och nyhetschefen Craig med sin oväntade flickvän. Och många fler. Ämnena är inte originella – otrohet, missnöje med jobbet, ensamhet – men det beskrivs ändå speciellt.

Här finns knivskarpa ögonblicksbilder, humor och överraskningar. Och inte minst en sympatisk känsla inför människors vardagliga kämpande, vare sig det gäller kärlek, sex, arbete eller livsmål.Det förvånar mig inte ett dugg att ”De imperfekta” har översatts till över tjugo språk.

Detta är Tom Rachmans debutbok. Han är född i London 1974, och har pluggat både i Toronto och New York.Inte helt oväntat har han jobbat som journalist själv, bland annat som korrespondent i Egypten, Japan och Turkiet.

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning, Elin Wieslander och Felix Pettersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB