Startsida / Inlägg

It´s alive: pappersboken

av Cecilia Gustavsson

Läste i senaste numret av Svensk Bokhandel om statistik från USA: Inte bara e-böckerna – utan också de gamla sköna pappersböckerna – går framåt. Allmänlitteratur i pappersform ökade med 5,8 procent mellan 2008 och 2010. Roligt tycker jag, som gillar att halvligga i soffan och verkligen bläddra mig fram i en bok.

Statistiken visar också – Inte helt oväntat – att allt fler köper sina böcker på nätet.

Men så klart – huvudsaken är att folk läser, oavsett format på böckerna. Herregud, jag har aldrig ägnat mig åt en e-bok, vilket förstås är stenåldersmässigt av en som läser så galet mycket som jag. Nästa år kanske…

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB