Startsida / Inlägg

Lästips i höstrusk: Nesser i pocket

av Cecilia Gustavsson

I ”De ensamma” finns de perfekta ingredienserna för några lästimmar i höstrusk: Spänning, relationer och lite filosoferande om livet. Nu finns den i pocket.
Håkan Nesser är enormt produktiv. Bäst är han när det är mer romanberättande än polisarbete – som här. Greppet med växling dåtid/nutid tillför en extra dimension, och det var kul att läsa om de olika typerna i kompisgänget från studietiden.

Handling: Några unga människor – tre kärlekspar – lär känna varandra på 60-talet, när de pluggar i Uppsala. En sommar gör de en busstripp i Östeuropa, en resa som visar sig bli ödesdiger.25 år senare är två av dem döda, på exakt samma ställe. Är det olyckshändelser eller mord? Kommissarie Barbarotti tar sig an fallet och börjar nysta i det förflutna.

De ensamma.jpg

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB