Startsida / Inlägg

Uppsving för poesin

av Cecilia Gustavsson

Jag är mycket positivt överraskad av att Tomas Tranströmer tilldelades Nobelpriset i litteratur eftersom han är älskad av så många. Det är riktigt roligt med en svensk, senast det hände var faktiskt så längesedan som 1974, då priset delades mellan Harry Martinson och Eyvind Johnson. Det har ju pratats om Tranströmer i många år, och han har tydligen varit nominerad varje år sedan 1993.
Personligen läser jag helst romaner eller noveller, men jag gratulerar alla poesiälskare lite extra. Säkerligen får svensk poesi i allmänhet – och Tranströmer i synnerhet  – ett uppsving efter det här, hans dikter är ju både existentiella och lättillgängliga.

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB