Startsida / Inlägg

Kul bok som krossar myter

av Cecilia Gustavsson

Jag brukar ju mest tipsa om skönlitteratur. Men ”Skit i mössan” är en nyttig bok för föräldrar som oroar sig för mycket. Och i onödan. Författare: Åsa ErlandssonTecknare: Eva Thimgren

Här kommer mitt tips från Söndagsbilagan:

Vinter. Dags för de stora frågorna: Är det farligt att äta snö, försvinner värmen genom huvudet, och smittar grönt snor mycket?”Skit i mössan” är rolig läsning som krossar myter som sprids bland föräldrar.

Som småbarnsförälder blev jag – liksom många andra – fullproppad av ”sanningar”. Det började redan under graviditeten, eftersom en del ”kunde se” vilket kön barnet hade genom formen på magen. Sedan fortsatte det med rykten kring vaccin, hur hemskt det blir när barnen får tänder och så vidare.Därför uppskattar jag verkligen den här icke-präktiga, roliga och faktiskt vetenskapliga bok, som nu kommit som pocket.

Här finns det mesta du kan behöva för att bli en mer sansad förälder. Underrubriken är ”59 myter för barn och föräldrar”, och här redogörs för en mängd spridda osanningar, som sedan motsägs med fakta.Här finns kapitel som ”Hemska historier”, ”Klassiker” och ”Vandringssägner”.Detta är definitivt något som kan hetsa upp stämningen vid parmiddagen!

SKITIMOSSAN.JPG
augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB