Startsida / Inlägg

Nomineringar till Augustpriset klara

av Cecilia Gustavsson

Precis nyss blev nomineringarna till årets Augustpris klara. Jag blev extra glad för att ”Ingenbarnsland” av Eija Hetekivi Olsson nominerades i klassen svensk skönlitteratur. Jag gillade den direkt, och hon var den debutant som fick ett helt uppslag på Aftonbladets boksidor i januari. 

Romanen bygger på författarens egen uppväxt, och har jämförts med Susanna Alakoskis ”Svinalängorna”. Den handlar om Miira, som växer upp i en brutal och torftig förort, med ont om pengar och där ingen har framtidsdrömmar. Utom Miira, som vill plugga och bli statsminister.
Den kom precis i pocket, så missa inte! (Foto på Eija av Stefan Mattsson)

Dessutom nominerades Aftonbladets Katrine Kielos i fackboksklassen, för sin bok ”Det enda könet”. Roligt! Hon konkurrerar bland annat med storsäljaren ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” av David Lagercrantz i samarbete med fotbollsstjärnan själv. Också klart välförtjänt.
Alla nomineringarna kan du läsa om här.

 

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Petter J Larsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB