Startsida / Inlägg

Självmedicinerade med alkohol och droger

av Cecilia Gustavsson

Kristian Lundberg – som slog igenom stort med arbetarklasskildringen ”Yarden” – kommer nu med en debattbok. Han gör upp med klassklyftor och utsatta grupper, som fattiga barn. Han menar att vi vant oss vid skillnaderna, och att vi måste börja prata om solidaritet.

Själv hade han en svår uppväxt med en psykiskt sjuk mamma. Han levde destruktivt som ung, och missbrukade alkohol och droger. Först när han var vuxen diagnosticerades han med adhd och bipolär sjukdom.

Jag intervjuade honom om detta och lite till – intervjun kommer i morgon.
bild-6

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB