Restaurangveckan är i full gång
avDet var länge sedan New Yorks restaurangvecka pågick enbart 7 dagar. Nu för tiden är det 3-4 veckor (fram till 16 augusti) som trerätters luncher och middagar kan avnjutas för en betydligt rabatterad summa. Lunch går på $25 och middag på $38 på alla deltagande restauranger. Skatt och dricks tillkommer så klart som vanligt i USA.
Den mest kända restaurangen som finns med på listan är nog innovativa sushistället Nobu i TriBeCa. Passa på att prova det! Marcus Samuelssons populära Red Rooster där comfort food och svenska köttbullar blandas är ett annat ställe värt tunnelbaneturen till Harlem. Kolla in listan på NYC Go för fler förslag och möjligheten att boka bord.
Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.